Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђурићима стиже помоћ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2013.

Аутор: Ј. Слатинац Извор: Политика

Ђурићима стиже помоћ

После текста у „Политици” о једанаесточланој породици из Лаћарка, директор „Електровојводине” из Сремске Митровице исплатио стари дуг ове породице за струју.

Једанаесточлана породица Тодора Ђурића, из Лаћарка код Сремске Митровице, неће остати у мраку због дуга за струју. Ђорђе Фаор, директор „Електровојводине“ из Сремске Митровице, јуче је на благајни своје дистрибуције исплатио стари дуг породице Ђурић за утрошену електричну енергију од 61.700 динара и последњи рачун од 8.600, тако да мали Ђурићи – Цвија (12), Милош (11), Милан (10) Немања (9), Милица (8), Стефан (6), Михајло и Огњен (4) и Урош (1) – и мама Јованка неће бити у мраку.

 

Причу о овој многочланој породици из села Лаћарка смо објавили 18. маја и ево, акција да им се помогне је почела, а већ стижу и обећања да ће се наћи и посао за оца Тодора, те да ће ова највеселија, најбогатија, али и најсиромашнија породица, супруга Јованка и отац Тодор са деветоро деце живети боље и са мање брига. 

– Када сам у новинама прочитао са каквим егзистенцијалним проблемима се бори ова многочлана породица, одлучио сам да им платим заостале дугове за струју, да их бар тај проблем не мучи. И верујем да ће после објављивања приче о овој породици са деветоро деце многи притећи у помоћ. У сваком случају, Ђурићима треба сви да помогнемо, јер су они по броју деце тренутно најбогатија породица, па позивам све људе добре воље да дају скроман прилог – каже Ђорђе Фаор.

Поред овог хуманог геста, УНС-ов Клуб новинара „Димитрије Фрушић“ из Сремске Митровице донео је одлуку да организује хуманитарну акцију и прикупи средства како би у августу ова породица могла да припреми шесторо деце за почетак нове школске године.

Како је најављено, ових дана глава породице Ђурића треба да добије запослење у Сремској Митровици, јер за сада они живе од социјалне помоћи од 16.000 динара и осам хиљада динара дечјег додатка. Поред тога имају и пластеник, који им служи за производњу поврћа за властите потребе

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси