Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Подигнут ниво новинарске писмености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2013.

Аутор: Ј. Здјеларевић Извор: Дневник

Подигнут ниво новинарске писмености

Одсек за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду јуче је обележио свој дан. Током девет година постојања, студије новинарства уписало је 750 студената, а више од 60 студирало је на мастер студијама Комуникологије, које се од 2010. године налазе у склопу одсека.

Одсек за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду јуче је обележио свој дан. Током девет година постојања, студије новинарства уписало је 750 студената, а више од 60 студирало је на мастер студијама Комуникологије, које се од 2010. године налазе у склопу одсека.

На јучерашњој свечаности у Амфитетару Филозофског факултета присутнима се обратила деканица ове високошколске установе Ивана Живанчевић-Секеруш, која је истакла да су већ прве генерације свршених студената новинарства подигле ниво медијске писмености, те да се у томе огледа важност одсека. Шефица Одсека за медијске студије Дубравка Валић-Недељковић додала је да је најважније да дипломци одсека буду препознати у медијској заједници као први на листи за запошљавање.
Одсек за медијске студије може да се похвали научно-истраживачким радом и издавачком делатношћу, а један од значајних пројеката је и Међународна летња школа за студенте новинарства „Мостови медијског образовања”, која се одржава већ четири године за редом. Заштитни знакови одсека су лист студената журналистике „Код 04”, Клуб студената журналистике „Импресум”, као и магазин „Журналист„, који студенти самостално уређују.

Јуче су додељене и награде за најбоље студентске радове.Признање за најбољи рад у штампаном новинарству припало је Тањи Митић, за интернетско новинарство Стефани Шованец, за најбољи радијски пакет Горану Јеросимовићу и Стефану Јањићу, а Ивона Темешбергер добила је награду за најбољи телевизијски прилог.

Конкурс за фестивал „On the record”

Одсек за медијске студије организује други Међународни фестивал кратких радијских и телевизијских форми студената новинарства „On the record„, који ће се одржати од 27. до 29. септембра у Новом Саду. Рок за пријављивање је 30. јун, а право да учествују имају студенти који направе телевизијску и радијску форму не дужу од 10 минута. Детаљне информације налазе се на интернет страници Одсека за медијске студије odsek.medijskestudije.org.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси