Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политичари да се не мешају у рад медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2013.

Аутор: Д. Т. Извор: Курир

Политичари да се не мешају у рад медија

Слобода медија мора бити на првом месту. Ивар Руздал, представник Европске асоцијације новинских издавача (ЕНПА), јуче је у хотелу „Хајат“ одржао конференцију на којој је истакао да медији морају постати независни.

- Наша асоцијација пре свега се бави промовисањем новинског издаваштва и бизниса у Европи. Нама су прикључене 22 земље које су чланице ЕУ, али и Норвешка, Швајцарска и Србија. Оно због чега смо овде је да бисмо, пре свега, скренули пажњу да медији морају бити слободни и да политичари не смеју да се мешају у слободу медија - каже Руздал и додаје да је оно основно што ЕНПА сматра приоритетима слобода штампе, остваривање прихода штампаних и дигиталних медија, однос с клијентима и с корисницима у најширем смислу (од медијске писмености до увођења медија у школе), вредност садржаја, заштита ауторских права...

- Слобода штампе значи да можемо да се заштитимо од онога што не волимо и од онога што сматрамо неукусним - каже Руздал и додаје да је жута штампа део тренда којим се развија одређени бизнис, али да основни принципи штампе морају да се примењују.

О Косову

Ваша влада заслужује поштовање

Ивар Руздал прокоментарисао је и тренутну ситуацију на Косову, као и преговоре који су у току.

- Оно што ваша влада тренутно ради имаће веома позитиван ефекат. Тај чин и све што се сада дешава изазвали су велико поштовање у многим земљама - каже Руздал.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси