Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђавољи адвокат и остали
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 05. 2013.

Извор: Нови магазин

Ђавољи адвокат и остали

Народни посланик и председник Одбора за уставна питања, адвокат и високи функционер водеће владајуће странке СНС Владимир Цвијан организовао је штампање плаката „Педофили, зовите полицију“, делио их колегама у Скупштини, организовао поделу у околини једних дневних новина и у близини станова својих “непријатеља”.

“Педофили” су директор и главни уредник Наших новина Вук Вучуревић и Антоније Ковачевић, а посланик-адвокат им је још запретио усмено да „сада сви знају где живе“.

Повод овој опасној правно-политичкој првокацији је писање НН о Цвијановом одмору у Дубаију. Испровоциран питањима правник је “обзнанио” причу да ће новине објавити фотографију његовог детета, тужио их и најавио додатак тужбе.

 

Јавност ћути, колеге посланици мање-више исто, новинарска удружења су подељена – НУНС тражи осуду вандализма државног службеника, УНС-ова председница би да се испита да ли је Цвијан урадио оно што је сам обзнанио.

Владајућа коалиција речито заобилази случај „ђавољег адвоката“ и снимача поверљивих разговора. На руку му иде и то што су два-три дана касније популарном Србину Предрагу Даниловићу, избоденом у кафанској тучи, на ноге дошли премијер и вицепремиијер.

Верољуб Арсић, шеф посланичке групе СНС Иза Цвијановог става не стоји СНС. Упутио бих апел посланицима, али и новинарима, да се достојанствено понашају јер се оваквим поступцима урушава достојанство Скупштине.

Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а

Цвијанов поступак је скандалозан. Посланик је злоупотребио свој мандат и Скупштину Србије за обрачун са медијима, што је не само ирационалан, већ и осион гест иза кога стоји много више од објављивања самог текста.

Тома Фила, адвокат и саветник премијера Ивице Дачића Цвијан треба да се позове на моралну одговорност.

Владимир Илић, УРС

Осуђујем све нападе на новинаре, уреднике и власнике медија, као и на слободу новинарства уопште, без обзира на то о коме се ради. Посебно овакве ствари не смеју да се дешавају у Скупштини, која јесте и треба да буде храм демократије.

Жарко Кораћ

Немам шта друго да кажем осим да сам згрожен због таквог понашања.

Славиша Лекић, уредник Статуса

Цвијан је Маја Николић српске политике. Они имају „тај поглед“ због којег ми долазимо у ситуацију да патимо за временом Милошевића, што се медија тиче. Иако је тада било невиђених притисака на медије, ипак се у неку руку радило суптилније, а ова данашња власт то ради грубо и отворено.

Санда Рашковић Ивић, ДСС

Овај потез потпуно урушава достојанство Народне скупштине. Вређање и претње не смеју да буду део демократског друштва.

Љиљана Смајловић, председница УНС-а

Ко год да је организовао штампање и дистрибуирање плаката починио је кривично дело и угрозио њихову безбедност. Не знам каква је улога посланика Цвијана у тој бизарној епизоди, али се надам да ће истражни органи расветлити цео догађај.

Борислав Стефановић, шеф посланичке групе ДС

Цвијан је понизио Скупштину на незапамћен начин. Такво понашање и речник скоро нису виђени у овом високом друштву. Захтевамо да СНС смени Цвијана са свих јавних и страначких функција, јер његове опасне изјаве урушавају правну државу, људска права и безбедност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси