Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За фреквенцију ТВ Авале нема пријава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2013.

Аутор: И. К. Извор: Блиц

За фреквенцију ТВ Авале нема пријава

На конкурс РРА за националну фреквенцију некадашње ТВ „Авале“ ниједна телевизијска станица се ни после 20 дана није јавила, а рок за пријаву је крај јуна. Овај конкурс, сматра Милан Јанковић, директор РАТЕЛа, успорио је процес дигитализације јер је фреквенција могла да буде искориштена за покривање 70 одсто територије Србије дигиталним сигналом већ до краја ове године.

Уместо по фазама до лета 2015. године, могли смо да дигитализујемо Србију до краја године. Предложили смо измену плана расподеле сигнала, али су Министарство културе и РРА сматрали да треба расписати конкурс - каже Јанковић.

Горан Караџић, заменик председника Савета РРА, каже да су тражили да фреквенција иде на конкурс како би програмска понуда била богатија, а да је одлуку о конкурсу донело Министарство телекомуникација.

У Министарству трговине и телекомуникација кажу да је конкурс расписан на основу Закона о радиодифузији.

Став РАТЕЛ-а је избегавање одговорности за чињеницу да је јако мало урађено на пољу дигитализације и да је заправо рок са 2012. померен на 2015. - каже министар Расим Љајић.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

22.05.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 10:59

Konacno!

Konacno su se sturim informacijama oglasila sluzbena i odgovorna lica iz nadleznih agencija i jednog nadleznog ministarstva. Valjda ce javnost cuti i celu pricu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси