Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитићу вас од Цвијана!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2013.

Аутор: Д. Л. - И. Ж. - Б. Р. Извор: Наше новине

Заштитићу вас од Цвијана!

Лидер СНС-а, министар одбране и вицепремијер Александар Вучић обећао је јуче заштиту редакцији Наших новина од напада, претњи и позива на линч високог функционера напредњака Владимира Цвијана! Он се о изгреду функционера своје странке огласио тек недељу дана пошто је овај претио новинарима, угрозио безбедност и позивао на линч челних људи Наших новина, али је ипак избегао директно да одговори на питање наше новинарке шта мисли о овом незапамћеном скандалу и да ли ће санкционисати понашање свог посланика.

- Мој једини одговор је да држава Србија брине о безбедности сваког појединца.

То чинимо и чинићемо да заштитимо свакога. То је све што имам да кажем - кратко је рекао вицепремијер.

 

И даље незаштићени

Осим ове усмене најаве вицепремијера, држава и даље ништа није предузела да нас заштити од отворених претњи којима смо протекле недеље били изложени. У тужилаштву нам је потврђено да је предмет и кривична пријава коју је главни уредник Наших новина Антоније Ковачевић поднео Првом основном тужилаштву против Цвијана за угрожавање сигурности лица тренутно у полицији.

- Предмет је предат полицији и у њему је таксативно наведено шта конкретно полиција треба да уради. Саслушаће се оштећени Вучуревић и Ковачевић, као и Цвијан. Када полиција прикупи све потребне доказе, предмет ће бити враћен у тужилаштво и онда ће тужилац одлучити о даљим корацима - кажу за Наше у Првом основном тужилаштву.

И док се компликована процедура не оконча, запослени у Нашим новинама препуштени су на милост и немилост бахатом Цвијану јер полиција већ шести дан од када смо предали захтев није успела да обави процену потребе за полицијском заштитом.

Захтев за обезбеђење који смо поднели МУП-у још је у обради, иако је Вучуревићу државни секретар у МУП-у и близак сарадник министра полиције и премијера Србије Ивице Дачића Вања Вукић обећао да ће „све бити обављено за пола сата“.

У МУП-у нам је речено да је у градски СУП у 29. новембра јуче стигао захтев тужилаштва да се ради на предмету Владимира Цвијана, али нам нису рекли на који начин ће нас заштитити до окончања истраге.

Никад краја истрази

- Већ наредних дана очекујемо резултате те истраге. Ваш захтев је у процедури обраде и још увек чекамо процену надлежних служби да ли постоји потреба за додељивањем обезбеђења редакцији Наших новина - рекли су у МУП-у.

Подсетимо, редакција Наших новина нашла се на мети Цвијна пошто смо га позвали и питали како се провео на летовању и колико је платио одмор с ког је слике поделио на свом „откључаном“ Фејсбук профилу. Народни посланик нам је уз низ псовки запретио: „Сад ћу да дођем ту и да вам ј...м матер!“ Сутрадан је наложио да се широм Београда поделе памфлети са фотографијама Ковачевића и Вучуревића уз натпис „Пажња! Педофили!“, а потом је срамни материјал делио у Скупштини Србије.

 Већ 6 дана је проШло од када је Владимир Цвијан:

- претио да ће нам послати батинаше у редакцију

- делио памфлете са фотографијама челних људи Наших позивајући на њихов линч

- вређао новинаре Наших новина

- за скупштинском говорницом износио лажи на рачун наших запослених

 Држава нам и даље није пружила заштиту.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси