Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милошевић није наручио убиство новинарке ББЦ!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2013.

Аутор: И. Ћузовић Извор: Курир

Откривено да су енглески медији безочно лагали о смрти сународнице

Милошевић није наручио убиство новинарке ББЦ!

Енглески медији су потпуно измислили причу да је Слободан Милошевић наручилац убиства познате новинарке ББЦ, открио је њен партнер и колега Ник Рос, који је с Џил радио популарну емисију „Крајмвоч“.

- Убиство Џил урађено је потпуно аматерски и свима је било јасно да се она случајно нашла на том месту. Ипак, пошто је била највећа ТВ звезда и водила емисију која се бавила осетљивим темама, због којих би многи могли пожелети да јој се освете, јавност је истину одмах почела да тражи у теоријама завере. И поред тога што су сви докази недвосмислено указивали на то да нема ни говора о плаћеном убици, читаоци су тражили сензацију. И добили су је - прича Рос.

Док је полиција покушавала да склопи коцкице, разни „докази“ постајали су сламке спаса за истражиоце. Тако је један прилично благ коментар Србина после прилога који је Џил урадила о рату у бившој СФРЈ протумачен као доказ да иза убиства стоје Срби, тачније тадашњи шеф државе Слободан Милошевић.

Не часећи ни часа, енглески медији су од тога моментално направили велику теорију завере: „Српски убица по Милошевићевом налогу убио Џил Дандо“, писао је Дејли мејл; „Џил ућуткана метком у главу после прилога о српским злочинима“, писао је Дејли мирор; „Џил Дандо убио је српски плаћени убица“, писао је „угледни“ Телеграф.

Енглеска и светска јавност, већ навикнута на то да су Срби лоши момци захваљујући хиљадама сличних текстова-прилога који су бесомучно штанцовани од раних деведесетих наовамо, без оклевања је прихватила тезу да је Дандо само још једна у низу безбројних жртава „касапина с Балкана“, како су енглески медији у то време називали Слободана Милошевића.

Ник Рос о идеји да је Милошевић стајао иза убиства Џил Дандо каже да је „сулуда“ и да су исто као и он мислили сви детективи који су икад радили на случају и све колеге са ББЦ.

- Ипак, криминал и теорије завере иду заједно, као Бони и Клајд - закључује Рос.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси