Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Муке са Фејсбуком
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2013.

Аутор: Милош Васић Извор: Данас

Муке са Фејсбуком

Прошле је недеље дошло до чудног и још не до краја расветљеног инцидента. Оба новинарска удружења осетила су потребу да макар ритуално реагују, штогод у себи мислили. Наиме, народни посланик г. Цвијан, од раније познат по... хм... колоритним, да кажемо, иступима, рецимо, побеснео је на два медијска радника и оптужио их ни мање ни више него за „педофилију“. Реч је о Вуку Вучуревићу, директору и о Антонију Ковачевићу, уреднику „Наших новина“.

Г. Цвијан, љут какав је био, чак је дао одштампати потерницу са сликама њих двојице, са молбом да их свако ко их види одмах пријави полицији као „педофиле“. Такви је потерницу показивао около по Скупштини, али су дељене и по граду и стављане под брисаче аутомобила у власништву наивних грађана које нико није упозорио. Тако је г. Цвијан - како ствар стоји - створио организовану групу са циљем да што темељитије јавно избрука г. Вучуревића и г. Ковачевића.

 

Као разлог таквог неуобичајеног понашања г. Цвијан навео је да су га гг. Вучуревић и Ковачевић наводно уцењивали претњом да ће објавити фотографије његовог шестогодишњег сина. Није рекао да су од њега тражили за узврат, што је индикативно.

О г. Вучуревићу не знам ништа (нити горим од жеље да дознам); о г. Ковачевићу знам таман довољно, као и о г. Цвијану. Ипак ми се ни г. Вучуревић, ни г. Ковачевић не чине довољно лакомисленима и дрскима да би покушали да уцењују г. Цвијана: они ипак воде један какав-такав дневни лист, а у том послу треба ипак водити каквог-таквог рачуна о каквом-таквом угледу. Али, има и за њих, за сву тројицу, суд и закон, па нека виде шта ће. Кад смо код суда и закона: можда би боље било г. Цвијану да је покушај уцене пријавио где треба, уместо што од тога прави јавни циркус; али то је његова ствар.

Како чујем, те фотографије о којима је реч наводно су скинуте са фејсбук-профила г. Цвијана и односе се на неко летовање породице Цвијан негде.

Пошто је један од послова и радних задатака оваквих колумни и превенција, то јест безбедносна култура, мислим да би требало јавним личностима скренути пажњу на неке ствари. Као прво, свака јавна личност на месту које носи одређене одговорности и овлашћења, било изабрана, било именована, требало би трипут да размисли хоће ли отварати себи фејсбук-профил или твитерски налог.

Естрадне личности то раде, јер мисле да је корисно; политичари запошљавају људе да им такво присуство на друштвеним мрежама подешавају по правилима ПР заната и држе то под контролом. То није посао за аматере: једно је кад деца наговоре наивне родитеље да на фејсбук стављају безазлене податке и слике (мада је велико питање шта је у данашње време безазлено); сасвим је друга ствар кад политичар, посебно онај са одређеном моћи и власти, то чини сам и аматерски.

Да ли су и како гг. Вучуревић и Ковачевић покушавали да уцене г. Цвијана - видеће се, ако се буде видело, то јест. Афера се нагло угасила; није искључено да је дошло до Највише интервенције, јер све то није добро за странку и за све остало.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

20.05.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 19:35

Re:

SNS mora da reaguje. g. Cvijan rusi ugled stranke I posebnp Narodne skupstine. Dara je prevrsila meru!

Одговори
пон

20.05.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 17:14

psihopata cvijan

zaista ne treba biti posebno strucan kako bi se moglo zakljuciti da ja Cvijan psihopata! covek je opsednut ko zna cime kao i svi njegovi pajtosi iz SNS-a. cim ih neko pogleda a taj pogled nije u skladu sa njihovim nazorima ponasanja oni posegnu sa optuzbama za ko zna sta.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси