Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Закон о јавном информисању ускоро у Скупштини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2013.

Извор: Наше новине, Фонет

Закон о јавном информисању ускоро у Скупштини

» Надам се да ће у наредним недељама Нацрт закона о јавном информисању и медијима стићи до Скупштине Србије и бити дат на усвајање, изјавио је шеф делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, амбасадор Венсан Дежер.

Он је истакао да је тај закон изузетно битан и поручио да би „требало да прође управо због измене начина финансирања медија“.

Текст закона је усклађен са законодавством ЕУ, подсетио је Дежер и рекао да су, поред Министарства културе и медија, у његову израду били укључени и остали актери активни на овом пољу.

- Нацрт сада пролази мишљења министарства која, надамо се, неће изменити превише сам текст. Надамо се да ће у неком сличном облику, или не бар знатно измењеном, он стићи у Скупштину и бити дат на усвајање - додао је Дежер.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

20.05.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 18:17

Ambasador Dezer kao ministar Petkovic

"Nadam se da će u narednim nedeljama Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima stići do Skupštine Srbije i biti dat na usvajanje bez većih izmena", izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer (umesto ministra kulture i informisanja), a da izvestaja o sprovedenoj javnoj raspravi jos nema na internet stranici resornog ministarstva, u skladu sa Poslovnikom Vlade.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси