Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитите нас од овог човека!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2013.

Извор: Наше новине

Заштитите нас од овог човека!

Држава Србија је изгледа некоме мајка, а некоме маћеха! Иако је прошло више недељу дана од када је редакција Наших новина од МУП-а тражила да нам додели полицијско обезбеђења због све чешћих притисака и претњи којима смо изложени, још није завршен ни поступак утврђивања потребе за таквом заштитом. Пријава да су двојица мушкараца у белом џипу пресрела директора Наших Вука Вучуревића представљајући се као агенти БИА и отворене претње посланика и високог функционера СНС-а Владимира Цвијана да ће нам послати „неке пријатеље у редакцију“, за државу изгледа нису довољно јаки аргументи да пружи заштиту нашим запосленима.

 

 

Глинени голубови

Како нам је решено у полицији, захтев редакције Наших новина да нам се додели полицијско обезбеђење још нису обрађени, иако је Вучуревићу државни секретар у МУП-у Вања Вукић, иначе најближи сарадник министра полиције и премијера Србије Ивице Дачића, дао гаранције да ће све бити обављено за пола сата.

Колико Србија држи до слободе медија најбоље сведочи чињеница да наш захтев за заштиту у случају „Цвијан“ још није ни обрађен, иако је истакнути напредњак озбиљно угрозио безбедност нашег главног уредника Антонија Ковачевића и директора Вучуревића, растурајући памфлете са њиховим сликама и натписом „Пажња! Педофили“ широм Београда. Цвијан је Ковачевићу и Вучуревићу такође поручио да је адресу наше редакције дао неким пријатељима, те да то слободно схвате као претњу.

- Постоји процедура која мора да се испоштује. Захтев редакције Наших новина прослеђен је надлежним службама које треба да утврде да ли заиста постоји потреба да им се додели обезбеђење или не. Тек када дирекција полиције добије од њих одговор, она може да поступи по њему - рекли су у полицији, али нису знали да кажу колико поступак утврђивања потребе за обезбеђењем траје.

Без имунитета

Функционер СНС-а и председник скупштинског Одбора за уставна питања Владимир Цвијан рекао је за Наше новине да се неће позивати на имунитет када му буде стигла кривична пријава коју је наш лист поднео против њега због претњи и угрожавања безбедности запослених који раде у нашој кући. Телефонски разговор са нашом новинарком искористио је и да нас обавести да је тражио допуну кривичне пријаве коју је он поднео против нашег главног и одговорног уредника и директора, тако што тражи да се њима хитно забрани приступ његовом детету:

- Наравно да се нећу позивати на имунитет. Додатни разлог зашто не желим да се позивам на имунитет јесте што сам тражио допуну моје кривичне пријаве против директора и одговорног уредника, што сам заборавио у петак да урадим. Тражим да се њима забрани приступ мом детету на ближе од 100 метара (?!) И трећа ствар, даље не бих ништа коментарисао да се не би тумачило као притисак на суд и тужилаштво, а у једном овако чистом предмету немам шта да притискам. Сад је на суду и тужилаштву да раде свој посао и да одреде ту превремену меру која је хитна - каже Цвијан.

На питање да ли су и када они покушали да се приближе његовом детету и зашто тражи забрану приступа, он је казао да то ради превентивно.

- Оно што могу да вам кажем као правник и као отац јесте да сам то захтевао превентивно, из безбедносних разлога. Допуна ће ићи данас и о томе суд и тужилаштво морају одлучивати по хитном поступку - рекао је Цвијан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси