Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јово Ћурувија: Мог брата су убили слични Цвијану!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2013.

Извор: Наше новине

Јово Ћурувија: Мог брата су убили слични Цвијану!

Јово Ћурувија, брат Славка Ћурувије, власника и уредника „Дневног телеграфа“ и недељника „Европљанин“, који је брутално убијен 1999. године испред свога стана и чије убице ни до данас нису откривене, каже да Цвијана треба ухапсити због говора мржње и позивање на линч новинара и уредника Наших новина.

- Када сам видео Цвијанов наступ на националној телевизији, прва помисао ми је била мој брат Славко и оно што се њему десило. Држава мора да реагује на Цвијанове гадости, јер да је реаговала и у време када је мом брату прећено, он можда данас не би био мртав. Мој брат је убијен 1999. године, када је Александар Вучић, данашња „икона“ српског народа, био министар информисања, а Ивица Дачић гласноговорник Слободана Милошевића. Методе које се данас примењују на Наше новине идентичне су времену кад је вршен притисак на „Дневни телегаф“ и недељник „Европљанин“, с тим што су данас оне још подмуклије и одвратније. Цвијан са својим плакатима, на којима је ставио слике главног уредника и директора новина, Антонија Ковачевића и Вука Вучуревића, директно је отворио врата убицама, лудацима и манијацима свих врста и ставио мету на чело не само њима већ и целој редакцији Наших новина. Све ово је последица тога што до данас не знамо ко су убице, наручиоци и организатори убиства ни мог брата, ни Даде Вујасиновић ни Милана Пантић. Пошто нико, па ни сам Вучић није одговарао за хајку на Славка, појавили су се и појављиваће се неки нови Цвијани. Он је само прекопирао модел понашања лидера своје странке. Позивам све новинаре да се под хитно уједине и окупе пред Скупштином Србије како не би дозволили Владимиру Цвијану да више уђе у ову институцију. Ако ме буду позвали, и ја ћу им се придружити. Новинари морају да схвате да могу само сами себе да одбране јер власт не разуме ништа друго осим метода који ће да им обезбеде њихове лагодне положаје - каже Ћурувија.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси