Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Признај и Медени ће опростити што је тукао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 05. 2013.

Извор: Михајло Чворовић Меденица

Признај и Медени ће опростити што је тукао

„Читаш Наше новине?! Е па сад да видиш ти мало како наше новине (само за службену употребу, узете на реверс) имају специфичну тежину истине“, очински поручујем субјекту покушавајући контролисаним шутом у плексус да му омекшам гард.

Иследник: Михајло ЧворовиЋ Меденица

Субјекат А. Ц., млађи пунолетник, пријављен од стране комшија (оба пола) како у лифту (мада живи на приземљу, али се субверзивно возика истим) критички говори о актуелној власти (живела власт), затрован реакционарним писањем Наших новина (дневна новина без читуља, али са прсатом малолетницом везаних очију на насловној страни, у самом заглављу. Оперативним радом утврђено да се поменута малолетница зове Јустиција, радимо на утврђивању и осталих чињеница).

Субјекат је лоциран

Након пријаве добронамерног и властољубног комшилука субјекат А. Ц. стављен на мере: праћење, прислушкивање и попреко гледање.

Дана 16. 5. актуелне године (леп пролећни дан) субјекат примећен како прилази објекту званом трафика и плашљиво се осврћући купује пиво (комада четири, без кауције); кутију кондома (с аромом кивија); кутију најскупљих цигарета (непримерено субјекту његових година); наведене Наше новине и још један дневни лист већег габарита, како би у њега сакрио реакционарну штампу с прсатом малолетницом у заглављу, званом Јустиција.

Оперативном мером дискретног праћења утврђено да субјектова путања кретања води странпутицом коју трасира новина опскурно-провокаторског назива - „Наше“! После извесног времена, убеђен да нико не гледа, субјекат баца дневне новине већег габарита, задржавајући под мишком само Наше новине, упућује се ка џипу марке возило и извесно време проводи у истом листајући агитаторску штампу.

У 12 сати и 36 минута субјекат се џипом марке возило довезао до Поенкареове улице, у којој се (гле случаја) налази и редакција листа склоног јересу, напушта возило с новинама под мишком (овог пута левом), пресрећемо га возилом марке двоточкаш, уредно се легитимишем и заповедно - љубазно - упитним гласом се обраћам субјекту: „Је ли, мали, чије су ти то новине и шта радиш с њима?!“ Колега: Само по глави!

Зачуђено, али и помало дрско субјекат одговара у множини, иако је упадљиво сам: „Па Наше новине!“

- А, Наше, кажеш?! Па све је данас наше, субјекту, нас си нашао да зајебаваш - испровоциран понашањем А. Ц. оте ми се псовка (понављам у себи: Алек, Алек, Алек... да се мало смирим!

Консултујем се са колегом који протокол да применимо, с обзиром да субјекат очигледно подрива државно уређење, систем, концепцију Дневника 2, Устав, преамбулу, нацију и националне мањине, омета службена лица у радњи, а богме је и нешто жућкаст у лицу (највероватније на линији са оним провокаторима из Крунске)?

- Да преваспитамо, колега! Џаба лепа реч, банда то не разуме, барем су нас томе деведесете научиле - мудрост и искуство колеге за управљачем возила марке двоточкаш пресудно утиче да тачно у 12 сати и 42 минута приступимо протоколарном петоминутном преваспитвању некооперативног субјекта марке: читалац Наших новина!

- Не по бубрезима, колега, нема ефекта! Само по глави помаже - још једанпут искуство старијег колеге долази до изражаја, преоријентисао сам се на потиљачни део субјекта, користећи искључиво истинољубиву штампу за преваспитавање. Прошло је време безразложног батинања службеним палицама.

Сада се у раду водимо чистом поезијом: „Уби ме прејака реч...“

Субјекат је преваспитан

- Наше новине, кажеш?! Е па сад да видиш ти мало како наше новине (само за службену употребу, узете на реверс) имају специфичну тежину истине - очински му поручујем покушавајући контролисаним шутом у плексус да му омекшам гард. Разговор даје жељени ефекат, субјекат у полусвесном стању шапатом ревидира ставове и чврсто обећава да ће убудуће ћутати у лифту и заобилазити објекат марке трафика у широком луку.

Инсистира да остане на земљи још мало, прија му ово пролећно сунце, очигледно.

Враћамо се возилу марке двоточкаш, претходно комисијски уништивши примерак субверзивне штампе, о чему ћемо доставити видео и фоно запис. Субјекат већ трезвеније размишља и весело кркљајући поручује: „Живела наша власт!“

Живела, него шта (пренети шефу да сам радосно узвикнуо, више пута, последњи пут упозорившу субјекта да то наша/Наше избаци из употребе).

Белешку саставио:

Михаило Чворовић Меденица, чувар уставног поретка и државног уређења

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси