Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за Сандру Петрушић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2013.

Аутор: Д. К. Извор: НИН

Награда за Сандру Петрушић

Новинарка НИН-а Сандра Петрушић добитник је престижне награде за истраживачко новинарство за 2013. годину, коју су заједнички доделили Независно удружење новинара Србије (НУНС) и амбасада САД.

Награду је добила у категорији штампаних медија за серијал текстова објављених прошлог лета о злоупотребама фондова Европске уније намењених реконструкцијама 20 болница, Института Торлак и изградњи четири клиничка центра. Серијал од три текста базиран је на више од хиљаду необјављених докумената, као и на низу разговора. На основу тога разоткрила је начине на које су нека средства из кредита Европске инвестиционе банке ненаменски потрошена између 2008. до 2012. године, о чему је, после објављивања написа у НИН-у, чак покренута и дебата у Европском парламенту.

Сандра Петрушић, која се годинама бави стањем у српском здравству, наставила је и ове године да истражује и разоткрива неправилности у овом за све становнике веома важном сегменту нашег друштва, као и улогу надлежних европских институција у свему томе.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

31.07.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 20:17

Cestitamo

Ako mozete da prenesete Sandri inicijativu
http://blog.b92.net/text/22729/DRZAVO-POMOZI-DECI/

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси