Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удружење новинара Србије о "Панчевцу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 04. 2013.

Аутор: З. СП. Извор: Панчевац

Удружење новинара Србије о "Панчевцу"

Председник Извршног одбора Удружења новинара Србије Петар Јеремић био је гост „Панчевца” у петак, 5. априла, и том приликом га је руководство нашег листа упознало с најновијим дешавањима у вези с најстаријим новинама на Балкану.

– Став Удружења новинара Србије јесте да је апсолутно неприхватљив било какав политички притисак на медије, а ми ову ситуацију видимо као притисак на уређивачку политику, то јест као увод у смену уређивачког тима. Сматрамо да је скандалозно то што се ово дешава пред сам улазак Предлога закона о јавном информисању у скупштинску процедуру, а Нацртом тог закона је предвиђено повлачење државе из медија. Захтевамо од Агенције за приватизацију да јавно одговори на питање да ли она стоји иза поступка заступника капитала у „Панчевцу”, да ли она жели поштопото да, пред усвајање новог закона о јавном информисању и пред предвиђено повлачење државе из медија, омогући да неко уђе у „Панчевац”. Агенцију за приватизацију сматрамо најодоговорнијом за стање у којем се сада налази „Панчевац” и оно што ми тражимо, а што је Нацртом новог закона и предвиђено, јесте подела, то јест пренос власништва без надокнаде запосленима. Сматрамо да Агенција, као надлежна државна институција, која је одговорна и за лошу приватизацију, сада треба запосленима да пренесе удео у власништву, што ће новим законом и бити предвиђено. Апелујемо да се до његовог усвајања не спроводи ово што је предузето – рекао је Јеремић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси