Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У Чачку отворен прес центар “Милош Лукић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2024.

Аутор: Морава инфо Извор: Морава инфо/НУНС

У Чачку отворен прес центар “Милош Лукић“

На иницијативу и жељу новинара града Чачка и уз разумевање представника локалне власти, да име Милоша Лукића, прерано преминулог чачанског новинара, буде трајно сачувано у Чачку, данас, 14. октобра, на дан када је Милош рођен и када би напунио 39 година, отворен је прес центар, који је назван по прерано преминулом новинару, оснивачу новинске агенције МНА и сараднику бројних медија у Србији.

Отварању је присуствовао велики број Лукићевих колега новинара, сниматеља и фоторепортера, његови родитељи и родбина, као и представници градске власти, пише Морава инфо.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић отворио је прес центар истичући да је Милош Лукић показивао изузетну професионалност у свом послу и да је Град Чачак имао жељу, али и обавезу да му се одужи.

Милош је увек био на висини задатка. Током епидемије вируса Корона био је са нама и у болници и Дому здравља, на терену је радио професионално. Иако је био млад, имао је искуства и сјајно је обављао свој посао. На иницијативу његових колега, а захваљујући, пре свега, породици, која је била сагласна са овом идејом, сада смо добили један леп простор, први овакав у нашем граду. Он је намењен свим нашим локалним медијским кућама, али и новинарима који послом долазе у Чачак, како би имали одакле да у своје редакције брзо и квалитетно пошаљу извештаје – рекао је градоначелник Тодоровић.

Милошева мајка Мира Лукић захвалила је у име породице Граду Чачку и свим Милошевим колегама.

Желела бих да се кроз рад, вас његових колега, продужи сећање на њега, његову професију и град Чачак, који је много волео и због кога се и вратио из Београда, после шест година – рекла је Лукићева мајка.

На отварању се присутнима обратила и новинарка Гордана Ињац, подсећајући да је Милош Лукић био најкомплетнији новинар, подједнако стручан, брз и тачан како у штампаним, тако и у електронским медијима.

Наша идеја је била да отварањем пресс центра “Милош Лукић“, Чачак добије место које могу да користе сви грађани, без обзира на верску, националну, политичку или било коју другу припадност. Сви који желе да одрже конференцију за медије, јер из неког разлога имају потребу да се обрате јавности, убудуће то могу учинити у овом простору. Такође га могу користити и сви новинари, а нарочито наше колеге из других градова и држава који у Чачак долазе због обављања својих новинарских задатака – рекла је Ињац.

Милош Лукић је преминуо 25. новембра 2020. године у болници “Драгиша Мишовић“ у Београду током пандемије корона вируса, у својој 35. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси