Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шест година транспарентности и поверења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2013.

Извор: АБЦ Србија

Шест година транспарентности и поверења

Данас се навршава шест година од како је у Србији почела са радом АБЦ организација, као пуноправни члан Светске федерације АБЦ асоцијација ИФАБЦ.

Наша мисија утврђивања реалних огласних потенцијала медија кроз независну ревизију тиража, унела је промене у медијски сектор Србије и значајно унапредила транспаретност пословања у овој области.

Током протеклих година, успели смо да спроведемо:

- Одит штампаних медија са покривеношћу од 78% тржишта кад су у питању дневне новине и 90% за магазине у Србији

- У 2011. години, АБЦ Србија је увела до сада највећи централизовани систем за мерење онлине огласног потенцијала у Србији. Увођење 125 сајтова у АБЦ web audit представљало је до тада највеће аудиенце истраживање у Србији.

- Потписан је уговор о партнерству АБЦ Србија и ИАБ Србија, које подразумева заједничке активности на развоју интернет пословања у Србији.

- Континуирана подршка развоју АБЦ Хрватска и АБЦ БиХ.

- Тесна сарадња са међународним организацијама (УСАИД, ИРЕX) на подршци развоју медија у Србији кроз заједничке пројекте.

- Одржали смо велики број едукативних догађаја међу којима издвајамо: The Digital Impact, New Media Summit, Press Media Summit. Ови догађаји су окупили неке од највецих ауторитета европске медијске сцене и преко 3,500 посетилаца из целе Србије и региона. http://www.abcsrbija.com/dogadjaji/odrzani-dogadjaji.html

- АБЦ Србија је 2009. године била домаћин европске секције АБЦ (ЕМЕА) и светског Борда АБЦ (ИФАБЦ).

- У 2012. АБЦ Србија је суфинансирала и реализовала, први пут у Србији, серију едукативниох семинара под називом "Serbia Online Advertising Tour"" (Суботица, Крагујевац, Ниш, Београд), у циљу промоције развоја интернет тржишта у Србији, као и онлајн оглашавања.

- Током 2012. је уведено 17 локалних медија у бесплатни систем АБЦ, чиме су створени услови за увећање прихода од оглашавања кроз корпоративни наступ на трзисту оглашавања.

- Марта 2013. потписани су уговори за одит 10 мањинских штампаних медија.

- Наши чланови су најугледније медијске куће, агенције, компаније и организације у Србији (http://www.abcsrbija.com/o-nama/clanovi.htm), које препознају значај транспарентног, фер и коректног пословања.

Све ово не би било могуће без подршке наших чланова.
Због тога користимо ову прилику да им се најсрдачније захвалимо

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси