Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији слободнији него раније!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 03. 2013.

Аутор: М. М. Извор: Курир

Медији слободнији него раније!

Председница УНС Србије Љиљана Смајловић изјавила је јуче да су медији у Србији „нешто слободнији“ него пре годину дана и да у медијима има више критике него раније.

- Организација Репортери без граница пре месец дана објавила је да је Србија под влашћу бивших радикала и социјалиста скочила за 17 места по медијским слободама у односу на пре годину дана, кад је на власти био највећи љубимац демократских држава Европе - рекла је Љиљана Смајловић на пословном форуму Вивалди на Мокрој гори.

Председница УНС навела је да се квалитет и садржај медија није поправио, али је „дошло до нешто више слободе“ и Србија је по медијским слободама једно место испред Хрватске. Она је истакла да је важније бранити слободу у новинарству и друштву него инсистирати на пристојном владању и мирном говору.

Она је додала да је власт ДС у медијима била заштићена као бели медвед, а да сада представницима бивше власти изгледа страшно кад „таблоидни пси развлаче њихова телеса по улицама“.


Коментари (2)

Остави коментар
суб

30.03.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 17:53

psi razvlace

danasnji mediji su po ljiljinom ukusu i taj ukus odgovara mentalnom sklopu danasnje srbije. posto je u srbiji sredila medije valjalo bi da pomogne i sarajevskim tamo je zeljno ocekuju.

Одговори
суб

30.03.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 15:44

Javni interes - kvalitetniji medijski sadrzaj

Ako je tacna konstatacija predsednice UNS-a da se kvalitet i sadržaj medija nije popravio, a tacna je i po mom misljenju, onda poboljsanje kvaliteta medijskog sadrzaja predstavlja javni interes u oblasti javnog informisanja, a ne ostvarivanje (ustavnog) prava javnosti da bude informisana, kao sto je propisano nacrtom novog zakona o javnom informisanju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси