Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Београдски синдикат: Оливера Ковачевић нам је нанела велику штету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2013.

Аутор: М.Ву Извор: Вечерње новости

Београдски синдикат: Оливера Ковачевић нам је нанела велику штету

Водитељка Радио телевизије Србија, Оливера Ковачевић, у четвртак увече у својој емисји “Да,можда, не” је погрешила и рекла гледаоцима да је песма “Косово је Србија” која пропагира верску и националну мржњу дело групе “Београдски синдикат”. Чланови групе су се хитно огласила на Фацебоок страни тражећи да им се Оливера јавно извини јер им је "на непрофисионални начин нанела велику штету".

Саопштење чувене реп групе преносимо у целости:

“Београдски синдикат најоштрије протествује због објављивања неистина о овој музичкој групи у емисији “Да можда не”, ауторке и водитељке Оливере Ковачевић, емитоване на РТС1 дана 28.3.2013. од 21 час - стоји у саопштењу.

Наиме, емитована песма “Косово је Србија”, која је у ово емисији представљена као песма Београдског синидиката (БС), скарадног садржаја непримереног реномеу ове групе, представља фалсификат објављен само на Интернету и није песма БС.

На овај непрофесионалан начин нанета је велика штета угледу БС, будући да је поменута емисија за тему имала причу о утицају на систем вредности код младих.

Свако ко је упознат са дугогогодишњим радом БС добро зна које су идеје и прнципи за које се група залаже. Свој став о Косову и Метохији чланови БС су још 2004. изразили песмом “Нико не може да зна”.

Захтевамо да се ово саопштење објави у ударним терминима Јавног сервиса, уз извињење ауторке и водитељке спорне емисије, како би јавност била упозната са правом истином.”

Да зло буде веће, емисија, чији је Оливера Ковачевић аутор, бавила се идолима младих и лошим утицајем који поједине медијске личности имају на српску омладину. Поменути стихови били су илустрација за говор мржње, који млади свакодневно слушају.

Убрзо по овом саопштењу, РТС се на свом Twitter налогу извинио Синдикату.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

25.06.

2013.

Saki [нерегистровани] у 20:13

Sara

Ne moze niko da dira Oliveru.Branicu je do kraja svog zivota.Neka zna ceo svet da ona nista nije kriva!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси