Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио Суботица: Приватизацијa значи наш крај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2013.

Извор: Преглед, Танјуг

Радио Суботица: Приватизацијa значи наш крај

Усвајање решења о приватизацији која су предвиђена у Нацрту закона о јавном информисању и медијима сигурно ће значити опасност у погледу опстанка Радио Суботице и емитовања емисија на четири језика од стране ове институције, старе више од четири деценије, изјавио је директор Радио Суботице Тони Бедалов.

Он је за портал Војводина данас (Vajdasag Ma), указујући на став Скупштине града Суботице да Радио Суботицу не треба приватизовати, истакао важност да оснивач, град Суботица стоји иза Радио Суботице.

 

„Оснивач је схватио да свакодневно информисање не може да се реши у оквиру пројектног финансирања и да практично ништа неће остати од радија у случају евентуалне приватизације“, изјавио је Бедалов, додајући да би евентуални нови власник, ако би и задржао вишејезични карактер радија, сигурно дао предност комерцијалним емисијама.

Руководилац програма на мађарском језику Ерне Немет категоричан је у томе да се овим законом, ако буде усвојен у постојећем облику, повређују мањинска права, а рад медијских кућа као „духовних радионица“ такође ће бити под знаком питања.

„Ако закон буде усвојен у оваквом облику, то за нас значи гашење. Али, не само за нас, 'Мађар со', 'Хет нап' и други медији могу да буду такође укинути, бар у постојећој форми“, каже главни уредник мађарске редакције Радио Суботице Ерне Немет, објашњавајући да без дотације ове редакције, само путем конкурса, неће моћи да обезбеде потребна финансијска средства за рад редакција. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси