Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС: Нетачни наводи Пиштаљке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2013.

Извор: НУНС

НУНС: Нетачни наводи Пиштаљке

Независно удружење новинара Србије протестује због низа неистинитих навода и паушалних оцена из писма портала Pištaljka.rs упућеног посланицима Скупштине Србије и сматра непримереним начин на који покушава да се утиче на избор чланова Одбора Агенције за борбу против корупције.

Покушај дезавуисања Драгана Јањића, потпредседника НУНС-а и кандидата за члана Одбора Агенције за борбу против корупције, као и инсинуације да се чланови нашег удружења нису у претходном периоду ангажовали у борби против корупције и злоупотребе јавних овлашћења, представљају  пример неприхватљивог и неетичког лобирања.

Разумљиво је да Владимир Радомировић, члан Управе УНС-а,  подржава кандидата свог Удружења за члана Одбора Агенције за борбу против корупције  али, притом, не би смео да износи неистине и у те сврхе злоупотребљава портал на чијем челу се налази.

Без жеље да се упушта у било какву полемику,  НУНС жели да нагласи  да се Драган Јањић у својој дугогодишњој новинарској каријери управо борио против цензуре и залагао за слободу јавног изражавања.  Као помоћник главног и одговорног уредника „Политике“ није био у позицији да непосредно одлучује ко ће бити проглашен технолошким вишком. Према нашим сазнањима, бивши  „Политикини “ новинари који су тренутно ангажовани у порталу Пиштаљка.рс узели су отпремнину и напустили „Политику“. Није нам познато да постоји одлука о њиховом проглашењу за технолошки вишак.

Независно удружење новинара Србије ће о својим ставовима обавестити председника Скупштине Србије, посланике, као и чланове надлежног одбора.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

29.03.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 16:45

kumstvo je svetinja

kako uns sa ljiljom tako i nuns sa draganom janjicem kumovali su razbijanju i rasturanju politikine redakcije koja je kolko tolko pokusavala da sledi nezavisnu uredjivacku politiku koju je nakon oktobarskih promena delimicno uspostavio pok. vojin partonic sa momom pantelicem. umesto janjica sad prljave poslove zdusno obavlja radmilo kljajic mimo volje bujketa. kumuju razni likovi i to sve zbog bednog dinara vise koji dobiju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси