Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смењен директор новопазарске ТВ Јединство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2013.

Аутор: Блиц Извор: Амела Бајровић

Смењен директор новопазарске ТВ Јединство

Раскол унутар Бошњачке демократске заједнице (БДЗ), партије блиске муфтији Муамеру Зукорлићу, пренео се и на Телевизију “Јединство” у Новом Пазару, чија је власничка структура непозната, али је позната као “један од муфтијиних медија”.

Засад није јасно ко је сменио досадашњег директора ове телевизије Шерифа Марукића, који се у расколу странке приклонио крилу наклоњеном Зукорлићевом шураку Емиру Елфићу, а на његово место именовао Мирсада Фијуљанина. Овој телевизији је прошле године одузета регионална фреквенција због тога што је оснивач АД Јединство отишао у стечај, а у току је јавни конкурс код РРА за доделу њене фреквенције.

 

Из Информативне служе овог медија јуче је прослеђено саопштење у коме се наводи да је Марукић смењен због чињенице да “запослени у овој телевизији више месеци нису примили плату и да је он својим неодговорним понашањем допринео да изгубе фреквенцију”. Међутим, Марукић тврди да је њега могао да смени једино Управни одбор АД “Јединство”, што је немогуће јер је фирма у стечају. Он тврди да су ову телевизију у понедељак навече заузели људи лојални Зукорлићу.

- У телевизују је упала група људи предвођена Фијуљанином који се представио као нови директор. Ситуација је била на ивици инцидента - каже Марукић.

Полиција је саопштила да је по пријави да се непозната лица налазе испред телевизије упутила патролу која је утврдила да “није било нарушавања јавног реда и мира”. Запослени су до даљег одлучили да не одлазе на посао, јер не желе да емитују “само једну страну приче о расколу унутар БДЗ”. Информативна служба Бошњачке демократске заједнице, наклоњена Емиру Елфи ћу, најоштрије је осудила упад групе муфтијиних људи. Мешихат ИЗ у Србији јуче је оценио да су поједини медији тендециозно и непрофесионално извештавали о смени директора ТВ Јединство. У овој верској установи најављују тужбе „против неколико србијанских медија“. НУНС тражи да се испитају све околности под којима је дошло до промена у ТВ Јединство.

Зову министра Селаковића у помоћ

Изворно крило подељење Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) позвало је министра правде и државне управе Николу Селаковића да пошаље изасланика на седницу Главног одбора те странке, која ће бити одржана данас у Новом Пазару. Такође, БДЗ тражи од министра да свог изасланика пошаље и на Скупштину те странке, која ће бити одржана у недељу, 31. марта, такође у Новом Пазару.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси