Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Матић: Помаци у свим случајевима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2013.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Матић: Помаци у свим случајевима

Комисији за истрагу убистава новинара у потпуности су доступни сви подаци Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције о случајевима убистава Славка Ћурувије, Даде Вујасиновић и Милана Пантића, док од тужилаштва тек треба да добијемо податке, каже за Данас председник Комисије Веран Матић. На питање нашег листа да ли у подацима МУП и БИА има информација које досад нису биле познате јавности, Матић наводи да о томе не може да прича, јер је реч о „отвореним случајевима о којима се воде истраге“.

- Комисија убрзано ради на истрази убистава новинара и битно је да је то свакодневни посао, а не да се помиње само једном годишње. Нећемо дозволити да се то заборави, објашњава Матић, наводећи да у раду Комисије „има помака у позитивном смеру у сваком од случајева“.

 

Подсетимо, предлог за формирање Комисије за истрагу убистава новинара је на иницијативу првог потпредседника Владе Александра Вучића усвојен на седници Владе 24. јануара. Чланови Комисије су председник Одбора директора Б92 Веран Матић, председница УНС Љиљана Смајловић, председник НУНС Вукашин Обрадовић, Бранислав Јовановић из Јагодине, директор полиције Милорад Вељовић, начелник УКП Родољуб Миловић, Славиша Софтић (МУП), Жељко Рашета, Ивица Петровић и Небојша Вујичић из БИА. Уредница недељника НИН Весна Малишић, која је по оснивању Комисије била њен члан, убзо је поднела је оставку на то место, „јер није знала да ће то бити мешовита комисија коју оснива Влада Србије“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси