Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Не заборави да је Данилу Вучићу кум Војислав Шешељ“: Кулачин добио претње због колумне у Данасу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2024.

„Не заборави да је Данилу Вучићу кум Војислав Шешељ“: Кулачин добио претње због колумне у Данасу

Новинар и колумниста Данаса Ненад Кулачин је данас добио бројне поруке на месинџеру због колумне коју је написао у „Данасу“ под називом „Обесите Шкора“, међу којима су биле и озбиљне претње.

Поруке је упутио извесни Ненад Пауновић, а у њима вређа Кулачина уз језиве псовке где му спомиње породицу.

Између осталог, написао је да води рачуна и не заборави да је Данилу Вучићу кум Војислав Шешељ и да пази шта „баљезга“ да се не би провео као Никола Баровић који се „оклизнуо на кору од банане“, алудирајући на случај када је Никола Баровић гостовао са Шешељом у једној емисији после које га је Шешељев телехранитељ претукао. Шешељев телохранитељ је тада био Петар Панић Пана, садашњи кум Александра Вучића.

Ни режимски таблоид „Информер“ није много бољи према нашем колумнисти па је тако написао да је Ненад Кулачин у својој колумни превазишао Срђана Шкора јер је написао да је Шкоро погрешио када је рекао да Данила Вучића треба купати уранијумом већ да то треба радити сумпорном киселином.

Ненад Кулачин за Данас каже да је згрожен претњама које је добио али и натписима у Информеру.

„Мени је ове поруке послао човек кога сам ја већ пријављивао за претње и тада ми је у тужилаштву речено да ће то бити решено, а ево како је решено да ми иста особа опет прети. Информер је по обичају само извукао из контекста оно што њима одговара. Ја сам у делу колумне у којој наводим да је Шкоро погрешио што је рекао да Данила треба купати уранијумом, већ сумпорном киселином, јер се она користи у рудницима литијума, одмах испод написао да је у питању стилска фигура, јер сам знао да ће се ухватити за то“, каже Кулачин.

Он наводи и да је овај случај претни пријавио и да се нада да ће надлежни коначно да га заштите од оваквих ствари.

„Већ годину дана ја намерно ћутим о претњама које добијам, а добијам их свакодневно и пријављујем их и тужилаштву и НУНС-у и АНЕМ-у. Намерно ћутим како нико не би рекао да вршим неки притисак на надлежне органе али то очигледно не даје никакве резултате“, каже Кулачин.

Наш колумниста каже да је написао колумну јер не може да верује каква се хајка дигла против Срђана Шкора који је изнео своје мишљење и уопште није претио никоме.

„Невероватно је да су због ове изјаве чак и тржнице почеле да се оглашавају. Зашто? Зато што је неко рекао да неко треба да ради у руднику. Па ако је тај Рио Тинто толико добар и безбедан шта је страшно да неко ради у њему“, наглашава Кулачин.

Он каже и да се обистињује оно што су његов колега Марко Видојковић са којим води подкаст „Добар, лош, зао“ и он рекли.

„Уместо да напредњаци уживају у ловорикама које су покупили на изборима у децембру и јулу они се баве оваквим стварима. И сада ће тек да дивљају, а то већ може да се види по томе што се хапсе активисти који се буне против Рио Тинта или се хапси човек који је прослављао рођење детета“, каже Кулачин за Данас.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси