Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво за Инсајдер: До данас нису достављени снимци камера видео надзора у случају напада на Вука Цвијића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2024.

Аутор: Инсајдер Извор: Инсајдер

Тужилаштво за Инсајдер: До данас нису достављени снимци камера видео надзора у случају напада на Вука Цвијића

Прво основно јавно тужилаштво у Београду навело је у одговору за Инсајдер да до данас нису достављени снимци камера видео надзора у случају сукоба новинара “Радара” Вука Цвијића - који је задобио телесне повреде, и директора “Српског телеграфа” Милана Лађевића.

„Дана 18.06.2024. године упућена је ургенција надлежној полицијској станици“, наводи се у одговору за Инсајдер.

Подсећамо, Вук Цвијић је физички нападнут у Косовској улици у центру Београда 29. маја. Он је изјавио је да га је песницом у главу ударио уредник Српског телеграфа Милан Лађевић.

По сазнању из медија да је у центру Београда нападнут новинар Вук Цвијић, главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић дао је налог Првом основном јавном тужилаштву да поступи и утврди све околности овог случаја.

„Хитно је наложено да се идентификују и процесуирају нападачи, јер насиље и напади на новинаре не смеју бити толерисани“, наведено је тада у саопштењу.

Прво основно тужилаштво је 11. јуна навело да полиција има рок од месец дана да достави снимке.

Две недеље након напада, Цвијић је потврдио за Инсајдер да је дао исказ тужилаштву у вези са нападом. Он је одмах по инциденту изјавио да га је, без разлога, Милан Лађевић напао и ударио га. Да су му нанете повреде, има и лекарску потврду.

Са друге стране Милан Лађевић и таблоди одмах су објавили дијаметрално супротну верзију приче, наводећи да је Цвијић провоцирао Лађевића и исценирао да га је овај одгурнуо. Министарка правде Маја Поповић била је „сигурна“ да ће надлежни органи, како је рекла, у „најкраћем року у потпуности утврдити чињенично стање и све околности“ напада на новинара Вука Цвијића.

Видео: Инсајдер

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси