Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС: Милош Панић изабран међу 27 младих лидера света Међународне федерације новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 07. 2024.

Аутор: СИНОС Извор: СИНОС

СИНОС: Милош Панић изабран међу 27 младих лидера света Међународне федерације новинара

Међу 27 светских лидера у конкуренцији 600.000 новинара из 140 земаља, ИФЈ је изабрала регионалне младе лидере. Један од њих је новинар Радио Београда Милош Панић, као представник Србије, саопштио је Синдикат новинара Србије.

Одлука о његовом именовању донета је претходне недеље у Лондону на глобалној међународној седници.

Унија младих лидера има за циљ препознавање и решавање проблема са којима се сусрећу млади новинари у свим врстама медија.

Милош Панић је новинар сарадник у информативној редакцији Првог програма Радио Београда од 2018. године. Претходно током 2014. и 2015. обављао је професионалну праксу у Радију док је студирао и са успехом завршио Факултет за медије, смер новинарство.

Данас је на корак од стицања звања мастера новинарства на Факултету политичких наука у Београду.

Радио је више послова, али највише у спортској рубрици где се истиче професионалном односом према послу и радним задацима које са успехом обавља. Припрема и води “Спортски журнал” – получасовну спортску емисију на Првом програму, припрема прилоге, ради хронике за све информативне емисије као и тематске прилоге, затим, ради директна јављања у програм, као и укључења са спортских догадјаја и директне преносе. Извештавао је са Европских и светских првенстава која су одржана у Београду, теквондо, бокс, атлетика, рвање, џудо… Пратио је годинама Крос РТС и бројна спортска такмичења српских спортиста.

Уз рад у спортској рубрици, више година повремено је припремао и уређивао ноћне вести у Деску, а од скоро је и један од водитеља Јутарњег програма.

Активно доприноси и друштвеним мрежама Радио Београда шаљући снимке и припремајући прилоге. Има искуства и у подкасту.

За свој рад награђен је годишњом наградом Удружења спортских новинара Србије за Ексклузивни радио прилог у којем је интервјуисао кошаркаша Боришу Симаница, који су пренели сви домаћи и регионални портали и многи у свету, позивајући се на Радио Београд.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси