Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награђени прилози о евроинтеграцијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2013.

Аутор: М. К. Извор: Преглед

Награђени прилози о евроинтеграцијама

У београдском Дому омладине јуче су уручене награде за најбољи прилог у процесу европских интеграција у 2012. години које је добило седам новинарки из исто толико медија из Србије.

Награде су припале Данијели Пантић (ТВ Прва), Ирини Самопјан (РТВ Војводина), Милици Димитријевић (лист „Политика“), Биљани Кузмановић (РТВ Лав), Ивани Павловић (Еуроактив), Данијели Лаловић (РТВПанчево) и Биљани Ђогић (ПГ Мрежа). Ово је седми пут да Канцеларија Владе Србије за европске интеграције, Делегација Европске уније у Србији и Ерсте банка додељују ове награде. Добитнице ће бити награђене студијским путовањем у Брисел од 8. до 12. априла, где ће посетити Европску комисију и разговарати са званичницима Европског парламента и колегама новинарима.

Директор Канцеларије за европске интеграције Милан Пајевић је честитао награђенима на њиховој посвећености извештавању јавности о процесу европских интеграција и путу Србије ка Европској унији. Он је позвао све да заједно останемо на том путу и наредних месеци и наредних година. „Биће нам потребне у још ширем обиму информације о том нашем путу и нашим настојањима.

Желимо да се више концентришемо на питања везана за свакодневне животне интересе, разврстана у 35 поглавља у преговорима за приступање ЕУ“, истакао је Пајевић. Шеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер је рекао да српски медији опширно пишу о ЕУ, а тренутно највише о нормализацији односа са Косовом и кризи на Кипру. Он је додао да придруживање Србије ЕУ подржава свега 45 одсто грађана, што је, како је оценио, последица емотивног односа према питању Косова и кризи у ЕУ, али да убедљива већина од 80 одсто у Србији снажно подржава реформске процесе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси