Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И Мирослав Курак тужио Славко Ћурувија фондацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2024.

Извор: Н1 Београд

И Мирослав Курак тужио Славко Ћурувија фондацију

Након тужбе бившег начелника београдског центра Ресора државне безбедности, Милана Радоњића, још један од раније окривљених за убиство Славка Ћурувије који је ослобођен због недостатка доказа одлуком Апелационог суда, Мирослав Курак тужио је Славко Ћурувија фондацију, саопштила је фондација.

„Као и у случају Радоњића, тужба се односи на саопштење у коме смо изразили неслагање са пресудом. Због повреде угледа и части, и Курак од Фондације тражи одштету од 500.000 динара“, навела је фондација.

Мирослав Курак био је оптужен као непосредни извршилац убиства Славка Ћурувије 11. априла 1999. године. Током читавог суђења које је почело 2015. године, Курак је био у бекству, па му је суђено у одсуству.

„Нова тужба представља наставак притиска на Фондацију која носи име убијеног Славка Ћурувије, али и наставак прогона убијеног новинара, четврт века након убиства. Након две првостепене пресуде којима су четворица раније оптужених проглашени кривим и коначног ослобађања због недостатка доказа у фебруару ове године, злочин над новинаром и власником Дневног телеграфа и Европљанина остаје некажњен и неразрешен“, наводи се у саопштењу.

Упркос притисцима, наводе, „наша мисија остаје иста: инсистирање на правди за убијене новинаре, али и све медијске раднике који због свог рада трпе насиље, претње и притиске“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси