Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада плаћа помоћнику министра и шефу кабинета докторске студије на Мегатренду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2013.

Аутор: Александар Николић Извор: Блиц

Влада плаћа помоћнику министра и шефу кабинета докторске студије на Мегатренду

Министарство културе уплатило је укупно три хиљаде евра за прву годину докторских студија својих службеника Факултету за медије и културу Мегатренд универзитета у Београду, сазнаје „Блиц“.

 

На додатно школовање о трошку државе пре четири месеца кренули су Драган Коларевић, помоћник министра културе Братислава Петковића задужен за медије, и Мирослав Јанковић, шеф Петковићевог кабинета који се, према сопственим речима, пре садашњег запослења бавио новинарством у неколико редакција и анализом стратегије развоја културне политике у Одбору за културу републичког парламента.

Мирослав Јанковић за „Блиц“ каже да је у потпуно регуларној процедури добио стипендију за докторске студије на Мегатренд универзитету.

- Пријавио сам се на јавни конкурс и добио стипендију. Министарство жели да има стручне људе на одговорним функцијама и зато улаже у њихово образовање. Дао сам тек два испита и нисам сигуран да ћу успети да одговорим свим обавезама у министарству и на факултету, али даћу све од себе - казао је Јанковић за „Блиц“.
 
Његов колега с факултета Драган Коларевић није био расположен да коментарише своје докторске студије. Подсећамо да је прошлог лета позивао на „први српски културни устанак“, у којем је маркирао истакнуте ствараоце наше уметничке сцене за носиоце и извршиоце погубне антисрпске политике у Србији.
 
Међу њима су се нашли и Дејан Мијач, Слободан Шијан, Мира Бањац, Војислав Брајовић, Светозар Цветковић, Предраг Ејдус, Бранислав Лечић, Бранко Цвејић, Тихомир Станић, Лазар Ристовски и други.
 
Иначе, декан Факултета за медије и културу, где су Коларевић и Јанковић уписали докторске студије, чувени је министар информисања из времена од 1991. до 1993. године - Миливоје Павловић.

Факултет се поноси

Мића Јовановић, ректор и власник Мегатренд универзитета у Београду, потврдио је наша сазнања. „Обојица су дипломирала светску књижевност на Филолошком факултету и практично су на почетку докторских студија. Министарство културе уплатило је по 1.500 евра за прву годину наставка школовања Коларевића и Јанковића, а од њих зависи колико ће бити успешни у давању испита и припреми докторске теме. Драго нам је што су значајни државни службеници одабрали наш универзитет за усавршавање", рекао нам је јуче Јовановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси