Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Говор мржње, па смене на ХРТ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 03. 2013.

Извор: Б92, Танјуг

Говор мржње, па смене на ХРТ-у

Део екипе "Дневника 3" ХРТ-а смењен је након што је премијер Зоран Милановић критиковао ту телевизију да је омогућила ширење шовинизма и говора мржње.

Како је пренео загребачки портал Индекс.хр, "Дневник 3" ће добити нову поставу, а смењени су уредници и новинари Катја Кушец, Ружица Ренић и Денис Латин - који је на тој телевизији био својеврсни координатор, односно "вођа тима".


Премијер Милановић критиковао је ХРТ, јер је угостио саборску заступницу Ружу Томашић и омогућио јој да, према његовом мишљењу, шири шовинизам и говор мржње.

Томашићева је, гостујући у "Дневнику 3", рекла да је "Хрватска за Хрвате, а остали којима се не свиђа могу да иду", а председника СДСС-а Војислава Станимировића је назвала четником.

Милановић је на јучерашњој конференцији за новинаре поводом батинања српских богослова код Кистања рекао да је изјава Томашићеве гора од порука мржње које је претходно упутио извршни директор Динама Здравко Мамић на рачун министра науке, образовања и спорта Жељка Јовановића.

Из ХРТ-а су порталу Индекс.хр одговорили да они не беже од сопствених грешака, али да о њима неће полемисати путем других медија, већ искључиво интерно.

Одговарајући на премијерове оптужбе, ХРТ је јуче саопштио да "верују да Милановић врши притисак на новинаре". Они су, такође, додали да "ХРТ не бежи од властитих грешака".

Индекс.хр констатује да су Латин, Крушец и Ренић очито због тих грешака морали да оду са својих позиција.

Обрачун ХРТ-а са Милановићем је, међутим, настављен и данас, након што је из премијеровог кабинета стигло саопштење у којем се каже да је "позитивно то што су се на ХРТ-у, након низа година складне испреплетености са свим политичким режимима, коначно пробудиле слободарске тенденције".

Из Владе је поручено да премијер не врши никакв притисак на ХРТ.

Латин је своју смену прокоментарисао на Фејсбуку, где је кратко написао: "Одлуком управе пре неколико тренутака, због наступа Руже Томашић, с Дневника 3 скинути Катја Кушец, Ружица Ренић и моја маленкост."

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси