Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телеком Србија изгубио вишемилионски спор у Швајцарској против United Media
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 05. 2024.

Извор: Н1 Београд

Телеком Србија изгубио вишемилионски спор у Швајцарској против United Media

Привредни суд у Цириху је 8. маја 2024. године одбио тужбу Телеком Србија против компанија из групације United Media као неосновану, те да је наложио телекомуникационом оператору у власништву Републике Србије да плати трошкове поступка, саопштила је United Media.

У 2020. години, Телеком Србија је, како се подсећа, најавио подношење тужби везано за преговоре о дистрибуцији канала Спорт Клуб, Н1 и других ТВ канала у оквиру групације United Media, као и поводом наводне „негативне кампање“ независних медија који су критички извештавали о његовом пословању. Телеком Србија је и поднео тужбе вредности од око 2,7 милиона евра у Швајцарској и чак 80 милиона евра у Србији.

„У међувремену, у поступку пред судовима Републике Србије, Телеком Србија континуирано покушава да одложи доношење одлуке, инсистирајући на сведочењу сопственог генералног директора, г. Владимира Лучића као кључном доказу, који се потом три пута није појавио на заказаном рочишту због неодложних пословних обавеза, а почетком априла 2024. године, након четири године трајања спора, мења свој целокупни правни тим, те захтева додатно одлагање ради упознавања нових адвоката са предметом“, указује United Media.

Телеком Србија и господин Лучић су 2020. године били веома активни у наступу пред јавности, те инсистирали да ће своје тврдње доказати пред независним институцијама, подсећа се у саопштењу.

Након четири године, то се није десило. Телеком Србија је неосновано водио (и изгубио) спорове супротно основним принципима српског права, у покушају да угуши легитимне критике независних медија, закључује United Media у саопштењу.

У оквиру компаније United Media послује и телевизија Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси