Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обележена годишњица смрти Верице Бараћ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2013.

Извор: Бета

Обележена годишњица смрти Верице Бараћ

Савет за борбу против корупције обележио је у уторак у Београду годишњицу смрти председнице Савета Верице Бараћ.

 

 


Потпредседник Савета за борбу корупције Мирослав Милићевић рекао је на свечаности у клубу Владе Србије да је Верица Бараћ до краја живота налазила храбрости да се бори.

"До краја живота, иако изнемогла, налазила је храбрости да се бори. Она је била светионик у мраку и научила нас је лекцију: иако је знала да је болесна, говорила нам је да борба против корупције мора да траје, јер је то и за оне који долазе после нас", рекао је Милићевић.

Он је истакао да је Верица Бараћ била непоколебљива у уверењу да борба против корупције не сме да престане. "Одлучним је кораком дошла и заузела своје место у Савету. Рекла је да је ова држава окована у ланцима, да је ту спој тајкуна и власти, а то урушава институције - и била је у праву", рекао је Милићевић.

Милићевић је навео да би Верици Бараћ сада било драго да "види како Савет сада сарадјује с Владом Србије".

Члан Одбора Агенције за борбу против корупције Чедомир Чупић рекао је да је Верица Бараћ симбол борбе против корупције. "Она је постала симбол градјана што је најважније, није била симбол власти. Власти су биле у незгодној ситуацији, када је она инсистирала да борба против корупције отпочне од врха", казао је Чупић.

Чупић је оценио да се никада не зна када ће доћи добре последице упорности, храбрости и рада.

Свечаности поводом обележавања годишњице смрти Верице Бараћ, присуствовали су први потпредседник Владе Александар Вучић, представници Агенције за борбу против корупције и други званицници.

Председница Савета за борбу против корупције преминула је 19. марта 2012. после дуге и тешке болести.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси