Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како је Хоман нашим парама спасавао ТВ Авалу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2013.

Аутор: Ана Станковић Извор: Наше новине

Како је Хоман нашим парама спасавао ТВ Авалу

Због великог дуговања ТВ Авале према јавном предузећу „Емисиона техника и везе (за услуге)“, директор ЈП ЕТВ Владимир Хоман је почетком 2012. године одлучио да наплати дуг пуштањем бланко менице ТВ Авале на милион евра. Мало потом је одустао од наплате и повукао меницу.

- Један од главних разлога због којег смо повукли меницу је да у неку руку сачувамо нашег клијента, макар и дужника - рекао је тада Хоман.

Поводом Хоманове помоћи најбогатијим Београђанима Данку Ђунићу и Жељку Митровићу за медије су реаговали из Савета за борбу против корупције:

- Не би могла државна институција једанпут да пусти меницу, а пусти је када мора да је пусти, па је потом врати. Очигледно се ради или о неким политичким или другим притисцима - рекао је Данило Шуковић из Савета.

Меница је, дакле, повучена, ТВ Авала је прошле јесени угашена и остала је дужна ЈП ЕТВ 133 милиона динара. О чијем, о каквом и коликом интересу се радило, због кога Хоману није било стало као директору јавног предузећа да наплати толики дуг.

Хоман сада тврди да је одлуку о повлачењу менице донео по налогу УО предузећа како би сачували посао људима из Авале.

- Управни одбор је донео одлуку о повлачењу менице када сам био на одмору, а ја, као директор предузећа, одобрио сам јер су ме напали да ће у супротном стотину људи из ТВ Авале остати на улици и без посла. Циљ нам је био да људима сачувамо посао, а не да чинимо услугу неком од власника. Нисам разговарао ни са једним од њих о повлачењу менице, нити сам у контаку с њима, а потпуна лаж су и тврдње да сам се жалио како сам меницу повукао по налогу Млађана Динкића. Па он тада чак није био ни министар финансија - тврди Хоман и додаје да му није јасно зашто га нападају сада да је та одлука била лоша за предузеће.

- Ми јесмо били у губитку око 400 милиона динара, али не због дужника већ из разлога што нам РТС није исплаћивао ни динар. Живели смо како смо живели, сналазили се како смо знали и умели, али чак и да смо наплатили сва дуговања не бисмо се извукли из кризе због РТС-а - каже Хоман.

Он додаје и да су им власници ТВ Авала исплатили један део дуговања, колико - не сећа се, али да су онда опет упали у кризу и престали с уплатама.

Зашто ћути Јоргованка?

У предизборној кампањи 2012. Јоргованка Табаковић је за говорницом Скупштине упрозивала власт Бориса Тадића истичући као пример јавашлука и корупције у јавним предузећима, то што ЕТВ орочава милионска средства у приватним банкама.

Портал Пиштаљка је сазнао да је мислила на Хомана, који је орочио милионе динара ЈП ЕТВ у Марфин банци, у којој је радила жена Мирка Вујића, најближег Хомановог сарадника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси