Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бајатовић: Мобилизација СПС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2013.

Аутор: С. К. Извор: Дневник

Бајатовић: Мобилизација СПС-а

Председник Покрајинског одбора СПС-а Душан Бајатовић најавио је јуче „моблизацију“ странке и поновио ранији захтев војвођанској власти и ДС-у да отвори политички дијалог о „функционалној аутономији“ , Закону о надлежностима и Статуту Војводине.

 

Уочи скупа војвођанских социјалиста одржаном у Новом Саду, Бајатовић је изјавио да ПО СПС-а улази у нову и живљу политичку активност , а да је циљ састанка да се „мобилишу“ сви потенцијали странке, без обзира на то да ли ће бити, додао је, реконструкције Владе Србије, или избора, републичких и покрајинских... - Наши планови су да, пре свега, реорганизујемо мрежу СПС-а, да бисмо у сваком моменту били у стању да потврдимо своју политичку позицију – рекао је

Бајатовић. – Стратегија СПС-а у Војводини је да се у оквиру војвођанске администрације мора уважити нова политичка реалност, или ће се захтевати ванредни покрајински избори.

Објашњавајући  „нову политичку реалност“, он је казао да је СПС, пре свега, у опозицији у Покрајини, као и да је реалност да је Уставни суд оборио 22 члана Закона о надлежностима  и да ће „вероватно бити реалност да ће бити оспорен и сам Статут АПВ“. Додао је да је реалност и то да су „данас практично уништени“ инструменти за успостављање функционалности аутономије Војводине – Развојна банка, Фонд за капитална улагања, Фонд за развој, у чијем креирању је, по његовим речима, учествовао и СПС.

Бајатовић је навео да су нова реалност и економски показатељи, по којима је плата у Војводини просечно мања, БДП по глави становника мањи него републички, што се „у задњих сто година није десило“...

- Не постоји Извршно веће АПВ зато да би нека странка имала власт. То је нешто што смо ми који живимо у Војводини хтели да успоставимо као функционалну аутономију, да би Војводина била економски најразвијенија, да би била најнапреднија, културолошки и како год хоћете, а нисмо то добили – казао је Бајатовић.

Он је, позивајући на политички дијалог и на поновно отварање питања аутономије, рекао да ДС на то „није спремна“, а да Скупштина „не одговара“ на позиве СПС-а.

- Хајде да отворимо политички дијалог око аутономије Војводине, како она треба да изгледа. Хајде да водимо дијалог са Владом, са Скупштином Републике Србије. Они (покрајинска власт) то ништа не желе – рекао је Бајатовић. Он је казао да ће СПС, уколико покрајинска власт не жели да одговори на њихове захтеве, „радикализовати свој политички наступ“.

Нема одговора из РТВ-а

Бајатовић је рекао да нема одговора из Радиотелевизије Војводине на његово недавно јавно питање о првих 20 плата у јавном сервису.

- Нема одговора, сем што се огласио НУНС – рекао је он и додао да са НУНС-ом не жели да полемише о томе. - Моје питање остаје исто. Најлакше би ме демантовали  уколико  би објавили списак првих 20 плата, да знамо колике су, и
рецимо да се објави просек обичних смртника који носе камеру и микрофоне, да видимо за које паре раде ти људи.

Навео је да су, од око 80 прилога на РТВ-у у периоду који су посматрали, четири одсто партијске ствари, а 96 одсто његов наступ као генералног директора „Србијагаса“. - Па, не постоји СПС у том смислу, а у власти смо у 35 општина у Војводини – казао је функционер социјалиста.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси