Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дневник холдинг добио пресуду против ДВП
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2013.

Извор: Дневник

Дневник холдинг добио пресуду против ДВП

Привредни суд у Новом Саду пресудио је да предузеће Дневник Војводина прес (ДВП) које издаје лист Дневник, нема право на наслов, жиг и лого тих дневних новина, нити има издавачка права, већ сва та права припадају Дневник холдингу.

Суд је ту одлуку донео по тужби коју је Дневник холдинг поднео против ДВП 2010. године.

Суд је наложио Агенцији за привредне регистре да избрише друштво са ограниченом одговорношћу Дневник Војводина прес из регистра као оснивача дневног листа Дневник, и да као оснивача овог јавног гласила упише Дневник холдинг, наводи се у пресуди у коју је агенција Бета имала увид.

ДВП је предузеће које је настало 2003. године, а 55 одсто власништва у њему је имао немачки медијски концерн Вац (WAZ), док је 45 одсто власништва остало у рукама Дневник холдинга, фирме чији је оснивач Скупштина Војводине.

На сајту Агенције за привредне регистре наводи се да сада 55 одсто власништва у ДВП има компанија Mediengruppe Balkan из Немачке.

Привредни суд је забранио ДВП даље коришћење наслова, жига, логоа листа Дневник, али и свако имитирање и подражавање постојећег жига или логоа листа.

Суд је наложио ДВП да Дневник холдингу исплати више од 2,3 милиона динара на име трошкова парничног поступка.

ДВП има право на жалбу Привредном апелационом суду.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

16.03.

2013.

bivsi radnik dnevnika iz bgd. [нерегистровани] у 17:08

ne ubijajte dnevnik

ubi janje dnevnika pocelo je sa jogurt revolucijom nastavilo se tokom devedesetih. nakon oktobarskih promena 2000-te radikalnije opredeljeni koji su bili u manjini u dnevniku nastavili su svoju revoluciju u dnevniku nepitajuci sta to kosta. dolazak nemackog partnera davao je neku nadu da se dnevnik oporavi i u tome se uspelo. list dnevnik je opstao dok je holding podrivajuci list sebe povukao u ambis iz kojeg mu povratka nema. neke usijane glave iz holdinga po svaku cenu zele da i list zavrsi u tom ambisu. nadam se da ce vecinski vlasnik uspeti da sacuva list i za to ce mu biti potrebna pomoc pokrajinske vlasti. apelujem na sve koji odlucuju o dnevniku da prestanu sa prepucavanjima ko je kriv za ocajnu situaciju te da stabilizuju normalan rad redakcije i izlazenje lista jer generacije kako citalaca tako i radnika dnevnika im nisu ostavili dnevnik da da ga ugase vec da ga svojim znanjem odrze i unaprede.

Одговори
суб

16.03.

2013.

anonymous [нерегистровани] у 09:23

Reagovanje

http://www.dnevnik.rs/drustvo/%E2%80%9Ednevnik%E2%80%9D-ne-mozete-zaustaviti

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси