Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарска удружења дају једног кандидата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2013.

Аутор: М. Р. М. Извор: Данас

Новинарска удружења дају једног кандидата

Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Скупштине Србије утврдио је јуче листу од пет кандидата за чланове Одбора Агенције за борбу против корупције, док се о кандидатима из Социјално-економског савета и новинарских удружења није изјашњавао, јер по закону није одређен заједнички кандидат.

Одбор је предложио да се о утврђеној листи кандидата расправља по хитном поступку, док ће се о кандидатима Социјално-економског савета и новинарских удружења изјаснити када кандидатура буде послата.

На листи коју ће Одбор проследити републичком парламенту на усвајање су - Евица Петровић, коју је предложила Државна ревизорска институција, Зоран Стоиљковић, кога је предложио скупштински Административни одбор, заједнички предлог заштитника грађана и повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Бранко Лубарда, затим Зоран Вујичић, кога је предложила Адвокатска комора Србије, као и Никола Станојевић, који је кандидат Врховног касационог суда.

УНС је предложио Љиљану Смајловић, НУНС Драгана Јањића, а Синдикат новинара Србије Предрага Толпу. За шесторо од девет чланова Одбора Агенције за борбу против корупције мандат истиче 18. марта. Чланове Одбора Агенције за борбу против корупције бира парламент на четири године.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

16.03.

2013.

anonymousGavro [нерегистровани] у 14:21

Predsednica

Prava naslednica je Ljiljana Smailović

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси