Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У среду комеморација Милици Лучић Чавић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2013.

Извор: НУНС

У среду комеморација Милици Лучић Чавић

Комеморација познатој новинарки и бившој предеседници НУНС-а Милици Лучић Чавић (75) биће одржана у среду 13.03. у 11 сати у великој сали Медија центра - Теразије 3, а кремација истог дана у 14 часова на Новом гробљу.

 

Милица Лучић Чавић, угледна новинарка, преминула је 7. марта у Београду.

Позната као ТВ-лице, Милица Лучић Чавић била је и аутор бројих текстова, а сарађивала је са најугледнијим часописима и новинама у земљи и иностранству.

Од 1967. године била је запослена у ТВ Београд. Прошла је све фазе од репортера до уредника. Објављивала је коментаре, уређивала и водила Београдску хронику, Дневник III, Пороту, Питајте СИВ. Снимала емисије и репортаже о Холандији, Шведској, Енглеској, Русији, Тунису, Пољској.

Уврштена 1990. године у WHО ис WHО (Кембриџ), за врхунска достигнућа у професији.

Деведесетих година учествовала је на свим протестима и демонстрацијама против рата и режима Слободана Милошевића, због чега је стављена на листу 20 лоших Срба и издајника коју је сачинио Војислав Шешељ.

Од јануара 1991. године била је на принудном одмору, а маја 1994. добила је, са великом групом колега истомишљеника, отказ на РТВ Београд. Од јула те године до септембра наредне била је председница Центра за антиратну акцију. Истовремено је почела да ради као дописница Радија Слободна Европа и уредница часописа „Медији - Право на слику и реч“.

Од маја 2000. до јануара 2002. године била је шеф београдског дописништва Радија Слободна Европа. Од фебруара 2002. до фебруара 2004. године била је председница Независног удружења новинара Србије, чији је један од оснивача.

За дугу и часну биографију новинара прошле седмице додељено јој је признање 'Витез позива“.

Најсажетији опис Милице Лучић Чавић дао је њен син Душан примајући признање уместо ње речима: „Моја мајка ће увек бити мој херој“.

Милица Лучић Чавић биће кремирана у среду 13.03. у 14 часова на Новом гробљу, а породица ће изразе саучешћа примати од 13,30 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси