Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јавна расправа о Закону о информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2013.

Извор: РТВ, ФоНет

Јавна расправа о Закону о информисању

Прва јавна расправа о нацрту Закона о јавном информисању биће одржана данас у Новом Саду, у организацији ОЕБС-а у Србији и Министарства културе и информисања, а уз подршку Секретаријата за културу и јавно информисање АП Војводине и Амбасаде Велике Британије.

 

Циљ расправе је да се јавности представе нова законска решења у области јавног информисања, која је припремила радна група Министарства културе, као и да се прикупе коментари и сугестије свих заинтересованих страна.

Нова регулатива о јавном информисању предвиђена је Медијском стратегијом Владе Србије и требало би да буде усвојена до краја марта 2013.године, наводи се у саопштењу ОЕБС.

Расправу у Новом Саду отвориће државна секретарка у Министарству културе и јавног информисања Гордана Предић, а очекује се присуство представника надлежних државних и покрајинских органа, медијских и новинарских удружења, јавних радио-дифузних сервиса, националних, регионалних и локалних медија, као и Националних савета националних мањина.

Наредне јавне расправе о нацрту Закона о јавном информисању биће одржане 12. марта у Новом Пазару, 14. марта у Нишу и 19. марта у Београду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси