Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Политика” три године у акцији „Продужи живот“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2013.

Аутор: Д. Д. К. Извор: Политика

„Политика” три године у акцији „Продужи живот“

Поводом обележавања треће годишњице извештавања о трансплантацији органа и подршке националној кампањи „Продужи живот” дневног листа „Политика”, као и пете годишњице редовног емитовања прилога о овој области медицине на РТС-у, у четвртак, 7. марта, у просторијама наше редакције биће одржан округли сто под називом „Има ли лека за трансплантације у Србији”.

На овом скупу ће говорити професорка др Славица Ђукић-Дејановић, министарка здравља, професор др Момчило Бабић, директор Републичког фонда за здравствено осигурање, професор др Миљко Ристић, директор Клиничког центра Србије, професор др Маријан Новаковић, начелник Војномедицинске академије, представници здравствених установа у којима се обављају трансплантације органа, председници удружења пацијената и новинари Медијског сервиса РТС-а и листа „Политика”.

Испред зграде „Политике”, у Македонској улици 29, у четвртак ће бити постављен штанд на којем ће грађани моћи да се информишу о трансплантацији и да се пријаве за узимање донорске картице.

На овај начин грађани могу да завештају органе, који би се у случају мождане смрти, уз сагласност породице, искористили за пресађивање код оних пацијената којима је ово једина нада.

Подсећамо да се „Политика” укључила у акцију „Продужи живот”, 3. марта 2010. године. Текстовима које у последње три године објављујемо у нашем листу непрекидно дајемо подршку кампањи развоја трансплантације у Србији, која има циљ подизање свести грађана о пресађивању и донирању органа, како би се повећао број донора и смањила дужина чекања на органе за трансплантацију.

То значи и наду да ће многи пацијенти, којима трансплантација представља једини вид лечења, бити оперисани на време и њихови животи спасени.

Поводом обележавања трогодишњице извештавања нашег листа о трансплантационој медицини и подршке кампањи „Продужи живот”, министарка здравља професорка др Славица Ђукић-Дејановић упутила је писмо захвалности главном уреднику „Политике” Драгану Бујошевићу, у којем се наглашава да је у почетку акције о важности развијања области трансплантације 30.000 људи потписало донорске картице, а сада их има око 80.000.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси