Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гашење програма због лошег руководства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 04. 2009.

Извор: Данас

Гашење програма због лошег руководства


Суботица - Судбина новинара сада већ бивше Супер ТВ, која је престала да ради након решење РРА због неплаћања закупа, и даље је врло неизвесна, саопштено је на састанку запослених са грдаским омбудсманом Златком Маросиуком, председником УНС-а Нином Брајевићем и секретаром градског већа Самосталног синдиката Иштваном Хуђијем.

Новинари наводе да уз то имају доказе о кривичним делима у пословању ове ТВ, која је како наводи Влада Антић, председник синдиката ове куће, могла пословати успешно, али су се власници окружили лошим саветницима. Због тога су остали нејасни услови под којима је телевизија приватизована, али и целокупно њено пословање.

- Имамо сачуване доказе у виду ЕПП диспозиција и рачунарске опреме који могу указивати на кривична дела финансијске природе, и то у висини од најмање 20 милиона динара, али је на запосленима да одлуче хоће ли поднети кривичну пријаву против власника - Винарије Чока и Жељка Кнежевића - каже Антић.

Иначе, дуг због неплаћања закупа фреквенције износи 30 милиона динара, а ТВ дугује и запосленима плате од децембра, у укупном износу од пет милиона динара. Директор Душан Грбић новинарима је саопштио да уз то ова ТВ по завршном рачуну има минус од 62 милиона динара, као и за закуп пословног простора од 2,6 милиона динара. У таквој ситуацији будућност и саме куће и запослених готово је без перспективе, укључујући и могућност стечаја, који би свакако био лош по запослене, оцењено је на поменутом састанку.

Према ранијим информацијама, власник Жељко Кнежевић преговарао је са кикиндском ВК о куповини Супер ТВ, али новинари тврде да нико не зна у којој су фази ти преговори и колико је споразум реалан.

Власник је, иначе, обећао исплату заосталих зарада до средине јуна, а запослени који буду на крају ипак технолошки вишак, у било којој варијанти расплета, желе да се сачини некакав социјални програм који би им омогућио да реше егзистенцијални проблем настао са губитком посла.

В. Лалош

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси