Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сестра истражује убиство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2009.

Извор: Вечерње новости

Сестра истражује убиство


ПРОШЛА је читава деценија откако је снимљен филм „Систер“ Ненада Красавца о покојној новинарки Дади Вујасиновић, а први пут ће бити приказан вечерас у Музеју кинотеке у оквиру 56. београдског фестивала документарног и краткометражног филма.

Из угла сестре Александре, која живи у Америци, аутор је представио још неразрешени случај убиства једне од најбољих новинарки некадашње Југославије. Разматра сумњиве околности под којима је страдала репортерка „Дуге“ која је писала о политичкој сцени Србије, стављајући акценат на продор криминала у институције власти.

Како каже аутор филма, свима је било јасно да је „званична верзија“ о самоубиству далеко од истине.

- Филм није класичан документарац, већ покушај да се из угла њених најближих расветли шта се заиста догодило - каже Красавац за „Новости“ . - Дошао сам са Дадином сестром Алекасандром у контакт и схватио сам да би било добро да ми она буде нека врста наратора. Занимало ме је како се родитељи и сестра осећају у ситуацији када им је онемогућено да сазнају шта се десило. Њихово је право да траже објашњење. И са те стране ова породица је крајње нетипична, јер као појединци покушавају да се супротставе систему.

Најављујући вечерашњи филм, после кога ће се одржати и трибина, Надежда Гаће, председница НУНС-а, подсетила је да до данас није разрешен ниједан случај убиства новинара - Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића.

Б. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси