Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Преговори са кикиндском ВК о преузимању нове тв
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 03. 2009.

Извор: Данас

Преговори са кикиндском ВК о преузимању нове тв


Суботица - Суботичка Супер телевизија, која је по одлуци РРА изгубила националну, односно покрајинску фреквенцију због неплаћања закупа, практичноје престала да постоји, а педесетак запослених остали су без посла. Након што је власник закључао просторије и прогласио колективни годишњи одмор, радници су ступили у штрајк, а један од разлога што су се одлучили на тај корак је пребацивање програма Супер ТВ на кабловски систем без њиховог одобрења као аутора програма.

Но, након разговора синдиката ове медијске куће са власницима и директором постигнут је договор који даје наду бар делу новинара некадашње Супер ТВ да ће наставити да раде, а обећана је и исплата заосталих зарада, које касне неколико месеци, што је такође разлог протеста.

Како каже Владимир Антић, некадашњи уредник на Супер ТВ и председник синдиката, први човек Винарије Чока Жељко Кнежевић, која је већински власник Супер ТВ, најавио је оснивање нове ТВ куће под називом Супер нова, чији ће се програм одређено време емитовати преко кабловског система, а у току су преговори са кикиндском ВК телевизијом о преузимању Супер нове.

Она би део програма емитовала из Суботице, што би омогућило да се петнаестак новинара поново ангажује, док ће остали свакако морати на тржиште рада.

- Штрајк и даље траје док од власника Супер ТВ Жељка Кнежевића не добијемо писмену одлуку о исплати зарада. Обећано је да ће се то реализовати до средине априла, али очекујемо и да се сачини социјални програм за оне који ће остати на тржишту рада. Са директором Душаном Грбићем такође је договорено да програм Супер нове неће емитовати прилоге настале у нашој продукцији - каже Антић. Како је на састанку речено, пројекат око нове ТВ, а тиме и судбина запослених, требало би да буде решена у току наредних дана.

В. Лалош

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси