Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Против спискова неподобних
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2013.

Извор: Преглед

Против спискова неподобних

Представници власти и опозиције осуђују оживљавање спискова непожељних медија, НВО и појединаца и очекују да држава одлучно реагује на такве акције десничарских организација.

Опозиционе ДС и ЛДП чак такву ситуацију описују као последицу наелектрисаног стања у друштву и неблаговременог и неадекватног реаговања државе, која, како кажу, „не сме да намигује на десно око“.

Напредњаци осуђују прављење спискова непожељних и позивају надлежне државне органе да реагују, а заменик шефа посланика СНС Зоран Бабић не верује у ескалацију у понашању десничарских организација јер је држава, како каже, бар од формирања актуелне владе, „показала да нема јачих од ње колико год да је неко финансијски и политички снажан“.

„У ескалацију сукоба не верујем, а као грађанин нисам срећан због слике коју као друштво шаљемо прављењем разноразних спискова. Нико у Србији због свог професионалног и политичког деловања, или израженог мишљења не сме да буде угрожен, нити да се осећа угрожено и да осване на било каквом списку“, изјавио је за Тањуг Бабић.

Он зато очекује реакцију државе и позива државне органе да она буде снажна.

„Верујем да је судство независна грана власти и да не треба утицати и прејудицирати судске одлуке и на тај начин се и понашамо одговорно“, рекао је Бабић и додао да ниједан новинар због писања не треба да буде угрожен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси