Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Б92 поднела кривичну пријаву против "Наших"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2013.

Извор: РТВ,Танјуг

ТВ Б92 поднела кривичну пријаву против "Наших"

Телевизија Б92 саопштила је да је данас поднела кривичну пријаву против чланова удружења "Наши" због позива на линч неистомишљеника и других кривичних дела.

Та телевизија од Тужилаштва захтева да покрене поступак против тог удружења због кршења закона и Устава, будући да је објавило спискове особа и организација уз оптужбу да сарађују са страним обавештајним службама и позивање на обрачун.

Телевизија Б92 припаднике удружења "Наши" терети за повреду равноправности, насилничко понашање, ускраћивање права на слободу изражавања и удруживања, расну и другу дискриминацију, објављено је на њеном сајту.

"Мислимо да је ово јако опасно за остваривање слободе изражавања, слободе медија и равноправности грађана, јер ово представља својеврстан позив на дискриминацију, а можда чак и дискриминацију и то на основу различитих политичких убеђења", рекао је Слободан Кремењак из адвокатског тима Б92.

У Аранђеловцу, Новом Саду, али и другим градовима Србије, осванули су плакати са списковима "антисрпских медија и невладиних организација финансираних од западних обавештајних служби".

На списку се налазе листови "Блиц", "Данас", "Време", "Република", затим Б92, "Пешчаник", НУНС, Фонд за хуманитарно право, "Жене у црном", Центар за културну деконтаминацију, ЈУКОМ, Хелсиншки одбор за људска права, Иницијатива младих за људска права.

Ту су и Санџачки одбор за заштиту људских права, Фондација Егзит, Аутономни женски центар, Реконструкција женски фонд, Београдски центар за људска права, Амнести интернешнал, Грађанска иницијатива, Квирија Центар, Геј стрејт Алијанса, Докукино.

Из Републичког јавног тужилаштва јуче је саопштено да је Тужилаштво раније покренуло предмет везан за деловање организације СНП "Наши" и да не искључује могућност да због нових околности оно поново покрене иницијативу за забрану тог покрета.

Тужилаштво је издало налог Министарству унутрашњих послова да се изврши прикупљање потребних информација у вези са тим предметом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси