Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Деценија и по емисије Радио Суботица на немачком језику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2013.

Аутор: В. Л. Извор: Данас

Деценија и по емисије Радио Суботица на немачком језику

Ове године је равно 15 година откако је на таласима Радио Суботице покренута емисија на немачком језику, чиме је суботички радио добио четврти програм на неком од језика који се говоре у Војводини.

Емисија је покренута на иницијативу Немачког народног савеза 1998. године, и то је у ствари била прва емисија на немачком језику на просторима јужнословенских земаља после 54 године.

Од тада се ова емисија емитује једном недељно, у трајању од пола сата, а до сада је урађено 670 емисија.

Емисија се бави различитим темама од значаја за немачку заједницу у Србији, а пре свега културом, језиком, обичајима, историјом, али и актуелним питањима свакодневног живота.

Уредник програма Рудолф Вајс напомиње да многи медији из Немачке, Аустрије и Швајцарске преносе вести и објављују репортаже о овом програму војвођанских Немаца.

Емисију припремају и воде чланови и симпатизери Немачког народног савеза, али и други сарадници, а сама редакција сарађује са читавом мрежом радио-станица које имају програме на немачком језику у средњој и југоисточној Европи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси