Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родићу, завршићеш као Иво Пуканић!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2013.

Извор: Курир

Родићу, завршићеш као Иво Пуканић!

Власнику Курира Александру Родићу и запосленима у редакцији прете смрћу!

 

Након што смо отворили велики број афера због крађе државних пара, веза тајкуна и криминалаца и невероватног богатства државних и градских функционера, у редакцију Курира стигле су претње у којима се наводи да ће власник најтиражнијег листа у Србији проћи као убијени хрватски новинар и власник Национала Иво Пуканић!

- Родић је исти као и његов отац. Завршиће као Пуканић. Живи били па видели - наводи се у поруци која је потписана са „Атентатор“, а која је у редакцију Курира стигла јуче са територије Београда.

У поруци која је у редакцију стигла у понедељак 14. јануара прети се дизањем у ваздух зграде у којој се налази Курир!

- Било би за вас здравије да више не лајете. Ја бих вам поручио да мало размислите. И вас и зграду ћемо дићи у ваздух - наводи се у поруци потписаној са „Анаконда“.

Редакција је истог тренутка о овим претњама обавестила државне органе - полицију - од којих очекује да заштите запослене у Куриру и да што пре утврде ко стоји иза ових претњи. Против НН лица поднете су кривичне пријаве.

Курир поручује свима који прете да ће наставити да износи истину, јер грађани Србије имају право да знају ко их пљачка и ко угрожава нашу будућност и будућност наше деце.

И Пуканићу прво претили

Иво Пуканић, власник и уредник хрватског недељника Национал, убијен је 23. октобра 2008. године у експлозији бомбе подметнуте поред његовог аутомобила. У експлозији је поред Пуканића погинуо и директор маркетинга „НЦЛ групе“ Нико Франић.

> Реаговања медијских удружења и политичара

Љиљана Смајловић
председница УНС

УНС сматра све претње медијима изузетно озбиљним. Када је један новинар угрожен, сматрамо да су сви новинари у Србији угрожени. Све претње морају да се узму озбиљно.


Марко Селаковић
портпарол УРС

Нико нема право да прети медијима. Време притисака и претњи треба да буде иза нас и нико не сме да узима правду у своје руке.

Расим Љајић
министар трговине

Полиција треба да истражи сваку претњу. Не смемо да се враћамо у деведесете, када су новинари пребијани и убијани, ваљда смо се изборили за слободу речи!

Горан Кнежевић
министар пољопривреде

То је скандал! Нико не сме да вас напада без обзира о коме да пишете и какве афере да откривате. Новинари морају да буду заштићени, да имају статус службених лица.

Ивица Дачић
председник владе Србије

- Нико нема права да прети новинарима. Не само Куриру већ ни осталима. Ово је правна држава и зато упозоравам да се не прети. Ја лично и полиција учинићемо све да се сви заштите од претњи.

Милутин Мркоњић
министар саобраЋаја

Најоштрије осуђујем претње, коме год да су упућене. Србија је демократска држава и нико нема права да прети, а нарочито не медијима. Надам се да ће кривци бити откривени.


Демократска странка

Најоштрије осуђујемо претње упућене власнику Курира Александру Родићу и запосленима. Недопустиво је да ико у демократском друштву прети новинарима и тако утиче на слободу говора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси