Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ко влада српским медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 01. 2013.

Аутор: Р. Пивљанин Извор: Блиц

Ко влада српским медијима

Настављамо објављивање листе најмоћнијих људи у Србији, а у понедељак, 14. јануара, читаоци ће бити у прилици да упознају оне који владају медијима.

Иако у озбиљној и вишегодишњој кризи, медији су и даље битна полуга у компоновању, пре свега, политичке, али и шире друштвене стварности, па се они и који њима управљају високо котирају на лествици моћи.

Наравно на медијском небу и даље су неприкосновене телевизије у двострукој улози: средства политичке пропаганде, али и преовлађујућег забавног анестетика за народ.

Ове године је начета и традиционална нетранспарентност власништва у медијима и демистификовано оно што је важило за јавну тајну, али никад није било јасно потврђено.

Мирослав Мишковић је признао да је био власник дневних новина “Прес”, онда је објавио повлачење из власништва, што није донело ослобађање листа од “тајкунских стега”, него његово тренутно гашење.

Та лаконска смрт четвртих по утицају дневних новина само је уоквирила жалосну слику штампаних медија, где само ретки изузеци пливају са јасним титуларом кад је у питању власништво и с главом изнад воде.

Откријте

Ко је најјачи из трилинга Тијанић, Митровић, Јоцић?

Да ли је моћ сачувао Срђан Шапер?

Који су новинари у друштву најмоћнијих?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси