Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас ударио на Тијанића?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2013.

Извор: Курир

Ђилас ударио на Тијанића?

О тежини кривичних дела полемишу новинари средњошколци, а професори Правног факултета ћуте - изјавио је градоначелник Београда и лидер Демократске странке Драган Ђилас у интервјуу једном београдском медију, не водећи рачуна што том изјавом удара директно на свог пословног партнера Александра Тијанића, директора РТС-а.

 

Шта је све причао

Да ли је Ђилас мислио на Тијанића или на неког другог, тек чињеница је да се директор Јавног сервиса бави новинарством без завршеног факултета.

А мишљење о кривичним делима Тијанић је већ износио.

Рецимо, тиме се бавио кад се полемисало о обустави директних преноса седница Народне скупштине.

- Грађанима Србије нико не може да нареди да својим новцем финансирају директне преносе заседања Скупштине на којима се не доносе неопходни закони, говори ван дневног реда, посланици физички обрачунавају, пропагира говор мржње и у парламенту неупитано врше кривична дела - навео је Тијанић 2009. године у образложењу одлуке.

Који је прави разлог ове прозивке показаће време, јер из кабинета градоначелника Београда Драгана Ђиласа до закључења овог издања Курира нисмо добили одговор на кога је мислио када је говорио о новинарима средњошколцима.

До тада нам остаје само да нагађамо да ли је пукла тиква између ове двојице пословно добро умрежених пајтоса.

Милиони евра

Као што је Курир већ писао, Ђиласова „Дајрект медија“ и РТС блиско сарађују, толико блиско да се уговори крију од јавности.

Директор РТС омогућио је лидеру ДС ексклузивно право да располаже укупним рекламним временом које се мери милионима евра.

Осим на рекламни простор Јавног сервиса, Ђилас је умешао прсте и у продукцију серија које се емитују на РТС.

Како је раније писао Курир, серијал „Време је за бебе“, као и серију „Војна академија“ продуцирала је продуцентска кућа „Нира Ф. Т. Ц.“, чији су власници ни мање ни више него најближи Ђиласови сарадници Небојша Гарић и Драгослав Илић (45 одсто), који уједно имају удео и у компанији Драгана Ђиласа „Мултиком група“.

Директор РТС спустио слушалицу

По старом обичају, директор РТС-а Александар Тијанић наставио је са праксом спуштања слушалице новинарима и у 2013. години. Пошто је чуо из које редакције зовемо, Тијанић је прекинуо везу пре него смо стигли и да му поставимо питање да ли се осећа прозваним од стране градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси