Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ваљевском новинару колега претио смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 01. 2013.

Аутор: П. В. Извор: Блиц

Ваљевском новинару колега претио смрћу

Дан после пријаве, ваљевска полиција је идентифи ковала особу која је мобилним телефоном позвала новинара Слободана Раковића и поручила му: „Ми снимамо сахране, снимићемо и твоју“. „Блиц“ сазнаје да је Раковићу телефонирао Драган Поповић, радник ваљевског дописништва РТС, који то и сам потврђује, али тврди да бившем колеги није претио.

 

Полиција није желела да открије идентитет особе која је телефонирала Раковићу, некадашњем шефу дописништва РТС, а сада новинару београдског “Прегледа” и регионалне ВТВ, уз информацију да је Основном тужилаштву у Ваљеву поднела извештај, те да је на тужиоцу да одлучи да ли у овом случају постоје елементи кривичног дела који се гони по службеној дужности.

Повод да позовем Раковића је било његово отворено исмевање рада нашег дописништва у вези с прилогом који смо радили за Други дневник РТС, сусрет поворке сватова и сахране, који се стицајем околности догодио у исто време испред цркве. Рекао сам му подругљиво дословце:

„Пошто јавно изјављујеш да ми снимамо сахране и свадбе, када буде требало и теби, снимићемо и твоју“. Да сам хтео да претим, картицу бих уништио, али ја сам се на тај број јавио и када ме је полиција позвала - тврди Поповић који каже да је такву изјаву дао и полицији.

Слободан Раковић, с друге стране, инсистира на томе да му је упућена озбиљна претња и тражи заштиту од МУП-а.

Никакве личне размирице нису у питању, јер са тим човеком нисам 15 година реч проговорио. И што је најбитније, он је претио у множини, значи и у име својих колега из дописништва РТС. Изгледа да их је погодила моја констатација да се баве истраживачким новинарством истражујући сусрет свадбе и сахране пред црквом. Претња се односи на мој професионални рад, а не приватно делање - каже Раковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси