Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чека се сагласност надлежних министарстава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 01. 2013.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Чека се сагласност надлежних министарстава

Одлука о оснивању комисије која би требало да истражи нерешена убиства новинара у Србији написана је и послана свим надлежним министарствима на сагласност, речено је Данасу у кабинету првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића.

Kако наводе, још се чекају мишљења министарстава, након чега ће ова одлука ићи на усвајање Влади Србије.

Ова комисија, иначе, требало би да истражи нерешена убистава новинара у Србији - Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије и Милана Пантића, јер истраге, које су вођене годинама, нису дале резултате.

Посебној комисији у којој ће бити и представници медија, уз помоћ међународних истражитеља, први циљ би требало да буде да анализира све досадашње истраге које су вођене и документацију о тим истрагама како би се утврдило где су направљени пропусти.

Иницијатор формирања комисије Веран Матић рекао је да верује да би за неколико дана или недеља Влада Србије могла да донесе одлуку о оснивању те комисије.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

05.01.

2013.

Ana [нерегистровани] у 09:59

Komisija


Nadajmo se da neće biti po onoj: "Ako nećeš da se problem reši, osnuj komisiju" . Da se ta komisija neće izbirokratizovati i da će se konačno saznati ta istina koju dugo čekamo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси