Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зашто је лист Данас изабран за најбоље дневне новине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 01. 2013.

Аутор: Б. К. Извор: Данас

Зашто је лист Данас изабран за најбоље дневне новине

У коментарима којим се образлаже зашто је Данас најбољи лист у Србији, према резултатима анкете магазина Статус, у којој је учествовало око 200 новинара, наводи се да је то "поуздан дневник са провереним и тачним информацијама".

Колеге су оцениле наш лист и речима да смо "мудро пловили у изборној олуји и остали своји", "били су најаналитичнији, нису као други отишли предалеко у политичком опредељивању у изборној години, чували су се спиновања и жутила".

У истој медијској анкети, која се спроводи већ 11 година, наводи се и да Данас "успева да покаже да је и у времену доминације таблоида могуће правити 'нормалне' новине".

Осим у категорији „Најбољи дневни лист“, новинари и колумнисти Данаса добро су котирани и у другим категоријама. Колумниста нашег листа Светислав Басара заузео је друго место у категорији „Текст године у позитивном смислу“, јер, како је неко навео, „треба писати сваки дан“. Било је и оних који су апострофирали Басарину „духовитост и бескомпромисност“.

У истој категорији гласове су добили и уредник политичке рубрике Данаса Никола Томић, затим колумнисти Драгољуб Петровић и Наташа Одаловић, те новинарка Ружа Ћирковић.

Имена новинара нашег листа запажена су и на листи „Најбољи новинар“.

На овој листи нашао се главни уредник Данаса Зоран Пановић, за кога је наведено да је „успео да ове новине покрене из летаргије“. Драгољуб Петровић је оцењен као „најбољи колумниста и једини човек којег се Вучић плаши“, те као неко ко „у колумни држи ЈА, које се не види, али је доминантно, духовито и доследно“.

Такође, на листи најбољих новинара је и Никола Томић, који се „бави озбиљним темама, са адекватним саговорницима и на начин који је са једне стране поткован истраживањем, а са друге пријемчив за читање“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси